Dinsdag 27 februari 2024
Twentesport

Rapporteur Gerrit Megelink gaat weer met plezier naar Rigtersbleek

Geplaatst op 5 maart 2013 door   ·   Geen reacties

HENGELO – De drie topamateurclubs van de regio die thuis speelden zorgden voor een goede amusementswaarde. Vooral de beide zondagclubs Rigtersbleek en HSC schotelden het publiek en ook de rapporteurs van TwenteSport.com een mooie wedstrijd voor. Met nam Gerrit Megelink was blij verrast door het goede spel van Rigtersbleek, dat maandenlang onderaan stond in de hoofdklasse en als gedoodverfde degradatiekandidaat door het leven ging. De Bleek versloeg Alcides (3-2). Megelink: ‘Ik ging naar Enschede met een slecht voorgevoel. Voorgaande wedstrijden van Rigtersbleek die ik bezocht waren namelijk allemaal niet zo geweldig.’ Dat de Bleek goed speelde gad volgens Megelink te maken met met de keuzes van trainer Eddy Boerhof. ‘Hij zette zijn ploeg tactisch excellent neer. Door Tom Slotman voor de verdediging te laten spelen, bracht Boerhof rust in het spel’, meldde hij. ‘Was de ploeg wat koelbloediger geweest in haar afronding, dan hadden ze verder uit kunnen lopen op opponent Alcides. Rigtersbleek stond eerst niet boven aan de ranglijst van clubs die ik graag bezoek voor TwenteSport, maar daar is na vandaag verandering in gekomen.’ Megelink gaf een 7 voor de amusementswaarde en beloonde Tom Slotman en Bas Postma met een ster.

Gijs Eijsink bezocht het topklasseduel tussen HSC’21 en het hoog genoteerde EVV (3-1) en was opgetogen over de spelopvatting van HSC. Hij deed een oproep aan de voetballiefhebbers uit Haaksbergen en omstreken om eens een wedstrijdje van de topklasser te gaan bekijken. Eijsink: ‘Een topklasser die lekker voetbalt en steeds op weg is naar het doel van de tegenstander – vandaag was de ploeg zeker een keer of zeventien, achttien dichtbij een doelpunt – moet meer voetballiefhebbers uit Haaksbergen en omstreken kunnen lokken. Ik zou die mensen willen aanbevelen: ga eens kijken daar. Het is de moeite waard’, aldus Eijsink.
Hij benoemde Remy Raterink tot Man of the Match. ‘Hij kopte ballen door, hield waar nodig de bal vast of draaide handig weg met drie verdedigers op zijn lip. Ook was hij betrokken bij alle drie de goals.’ Raterink kreeg twee sterren, Nieuwboer en Goorman kregen er één.

SVZW-Flevo Boys (2-2) was volgens Gerrit Volmer een matige wedstrijd. Hij gaf een 6 voor de amusementswaarde.  Jordi van Ek was de man waar het allemaal omdraaide, zo meldde Volmer. ‘Hij stak vandaag met kop en schouders boven de rest uit. Hij was naar mijn idee ook de reden voor het goede spel aan de kant van Wierdenaren, die in de 87e minuut toch nog de verdiende gelijkmaker maakten.’
Van Ek kreeg er twee sterren bij van Volmer.

Voor het klassement: zie voorpagina.

Voor de volledige analyses van Volmer, Eijsink en Megelink: KLIK HIER

Foto: Mirko Zwiers (rechts) van SVZW in actie tegen Flevo Boys
(Foto Sportfoto Regio-Twente.nl)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief