Donderdag 13 juni 2024
Twentesport

Rapporteur Marnix Smit vermaakt zich bij HSC’21

Geplaatst op 18 maart 2013 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Marnix Smit had HSC’21 dit seizoen nog niet zien spelen. De oud-prof was onder de indruk van het spel van de topklasser uit Haaksbergen. Smit: ‘Het team oogt in balans en de spelers stralen zelfvertrouwen uit. Waarschijnlijk heeft dit te maken met de reeks overwinningen van de afgelopen periode. Al met al leverde het mij in ieder geval een leuke wedstrijd op waarin één speler mij meer opviel dan de rest. Ik doe het team niet te kort als ik zeg dat hij voor mij de ‘man of the match’ was. Toch verdient Mirko Weustink (foto) het om genoemd te worden. Naast dat hij twee keer scoorde was deze speler door middel van zijn snelheid en inzicht constant dreigend’, aldus Smit. Hij gaf voor de amusementswaarde een 8 en dat zegt veel.

De twee andere topamateurwedstrijden in deze regio staken daar schril bij af. Rapporteur Gerrit Volmer zag Deto met 1-0 verliezen van Rijnsburgse Boys waardoor de Vriezenveners degraderen naar de hoofdklasse.  Volmer gaf voor de amusementswaarde een 4. ‘Ik heb een zeer matige wedstrijd van beide kanten gezien. Rijnsburgse Boys wilde niet, Deto kon niet. Ik heb me dan ook zeker niet vermaakt. Over de wedstrijd kan ik vrij kort zijn in verband met het trage en onaantrekkelijk voetbal’, meldde Volmer.

Ook freelance journalist Koen Kuiper kwam niet enthousiast thuis na de 3-0 nederlaag van hoofdklasser Rigtersbleek tegen de amateurs van NEC. Hij gaf een 5- voor de amusementswaarde. ‘De thuisploeg had weinig controle, speelde achterin onrustig, sloeg veel te vaak het middenveld over met onnauwkeurige lange ballen, toonde weinig samenhang. Je zag geen verzorgd positiespel, kortom Rigtersbleek voetbalde niet’, zei Kuiper

Geen van de rapporteurs deelde sterren uit. Voor het klassement: zie voorpagina.

KLIK HIER voor de uitgebreide analyses van Kuiper, Smit en Volmer.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief