Rapporteur Megelink niet te spreken over spel kampioenskandidaat Deto

Geplaatst op 7 mei 2012 door   ·   Geen reacties

HENGELO – De twee amateurclubs die thuis speelden en derhalve bezoek kregen van een rapporteur van TwenteSport.com, kregen beide een dikke nederlaag te slikken. Gerrit Megelink trof het niet bij kampioenskandidaat Deto dat op eigen veld Flevo Boys met 4-1 zag winnen. ‘De gastheren waar mede de identiteit en het gogme volstrekt ontbrak konden geen moment de indruk wekken het duel te kunnen kantelen om coûte que coûte kampioen te spelen’, was Megelink duidelijk in zijn analyse over Deto. En over Flevo Boys: ‘De bezoekers beschikten over een betere techniek en spelcultuur gebundeld in een herkenbaar concept. Bij balverlies waren de linies dicht gestaffeld met altijd twee of drie offensieve aanspeelpunten welke offensief direct in stelling werden gebracht’, aldus Megelink die geen enkele Deto-speler op een ster tracteerde.
Edwin Hilgerink was voor de eerste keer van zijn leven bij een wedstrijd van Excelsior en zag eveneens een nederlaag. Katwijk won in Rijssen met 3-0. Hilgerink vond het jammer dat de wedstrijd twee  verschillende helften kende. ‘De eerste helft geef ik een zeven en een half. De tweede hooguit een vier. Dan kom je uit op een zesje. Ik vond bij Excelsior Robert Wilens heel goed spelen. Met hem heb ik zelf ook nog samen gespeeld. Het was mooi om hem zijn acties weer te zien maken. Ik vond ook Gradus Hempenius goed spelen. Hoewel beiden na rust duidelijk minder waren, wil ik Wilens toch een ster toekennen. Het was jammer dat de tweede helft zo tegenviel, daardoor ga je uiteindelijk toch met een rotgevoel weg’, aldus de Haaksbergse oud-prof.

KLIK HIER voor de uitgebreide analyses van beide rapporteurs.