Vrijdag 21 juni 2024
Twentesport

Rapporteur Michael Dikken over Excelsior´31: ´Geen beleving´

Geplaatst op 3 oktober 2011 door   ·   1 Reactie

ENSCHEDE – Van de rapporteurs van  TwenteSport.com die de regionale thuiswedstrijden in de top- en hoofdklasse bezochten, was Michael Dikken duidelijk het minst enthousiast. Excelsior´31-Rijsburgse Boys 0-5, wat moet je daarvan nog zeggen. Toch had Dikken een duidelijke mening: ´Na enkele minuten was al te zien dat Excelsior volledig werd overklast. Rijnsburgse Boys had ook tien of elf keer kunnen scoren. Het begon allemaal met de spelopvatting. Waar Rijnsburgse Boys speelde met de intentie te willen winnen, deed Excelsior dat om niet te verliezen. Die ploeg paste zich volledig aan de tegenstander aan, dat vond ik jammer. Er was gewoon geen beleving´, aldus Dikken.

Dennis Sepp vermoedde dat de neutrale toeschouwer bij HSC-Quick´20 (3-2) een leuke wedstrijd heeft gezien. ´Vijf doelpunten, maar niet altijd hoogstaand voetbal. Quick’20 begon tactisch sterk met passie en met druk op het doel van HSC’21. Ze speelden met twee blokken van 4 en met 2 aanvallers die meestal niet naast elkaar speelden. Ik vond dat logisch omdat HSC veel hoger op de ranglijst staat en Quick het zelf niet van het echte voetbal moet hebben´, aldus Sepp die Sven Weustink kroonde totMan of the Match.

Wim Visser zag in de hoofdklasse een zeer matige wedstrijd tussen Rigtersbleek en MSC (2-0). ´Rigtersbleek bleef gemakkelijk overeind en was in de omschakeling gevaarlijk.´

Veel sterren kwamen er niet bij in deze drie wedstrijden. Alleen bij HSC-Quick gaf Dennis Sepp er drie weg: aan Ottink en Nieuwboer van HSC en aan Beckmann (foto) van Quick.

Voor de uitgebreide analyses, KLIK HIER.

(Foto Sportfoto Regio Twente)

Delen is sportief

Reacties (1)

 1. Theo says:

  In Rijssen is er duidelijk iets mis,zoals al in een reactie stond te lezen geen beleving.
  Maar hoe komt zoiets,heb zelf ook gevoetbalt,en heb wel gemerkt als er irritaties zijn onderling,en ontevredenheid dan moet dat wel uitgepraat kunnen worden.Als dat niet gebeurd,lopen spelers gefrusteerd rond,en raken ze geen pepernoot.
  Ben het eens met de opvatting dat Demmers de spelers veel; te veel opdrachten geeft.
  Iedereen is bang om fouten te maken,en dan worden ze juist gemaak.
  Wat ook erg opvalt is dat ze hoofdzakelijk de linkerkant opzoeken,en dat het veel en veels te lang duurd voordat iemand op rechts een bal heeft gehad.Openen of opbouwen op rechts is er niet bij,en sommige spelers worden overgeslagen.Dan kun je niet verwachten dat ze goed in de wedstrijd komen.En de anders zo solide achterhoede kan het ook niet meer oplossen als middenvelders constant de bal verspelen.
Archief