Donderdag 23 mei 2024
Twentesport

Rapporteur Nieland over SVZW-Spakenburg: ‘Het was een saai gevecht’

Geplaatst op 19 maart 2012 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Drie amateurwedstrijden in top- en hoofdklasse kregen een rapporteur van TwenteSport.com op bezoek. Bij SVZW-Spakenburg zag Edwin Nieland de thuisclub verrassend winnen van de koploper. Maar van het vertoonde spel was de oud-speler van Quick’20 niet onder de indruk. ‘SVZW speelde allemaal lange ballen richting  Dewi Perik. Spakenburg wist nergens een meerderheid te creëren. Dat had gekund door een individuele actie of door een speler door te schuiven. Dat gebeurde niet en dus ontstonden er overal op het veld koppeltjes die telkens hun eigen gevecht voerden wat uiteindelijk maar saai was’, zei hij. ‘Spakenburg dat op 90% denkt de wedstrijd te kunnen winnen, kwam bedrogen uit.’ Nieland gad voor de amusementswaarde een 6. ‘Voetballend was het vandaag een vijf, de spanning in de tweede helft een zeven, dus al met al een zes. Als man van de wedstrijd kies ik voor SVZW-keeper Achterhoek. Hij had vier of vijf fantastische reddingen en was daarmee mede verantwoordelijk voor de overwinning.’Achterhoek (foto) kreeg van Nieland twee sterren, Perik kreeg er één.

Rapporteur Gerrit Volmer had nog zelden een zo goed spelend Deto gezien. De Vriezenveners wonnen met 5-0 van Staphorst. ‘Wanneer Deto zo speelt als vandaag, zijn ze zeker een titelkandidaat, maar als ze promoveren heeft deze ploeg wel een probleem. Want om in de topklasse mee te kunnen doen, daarvoor komen ze heel wat te kort’, meldde Volmer. ‘De keeper is goed, maar verdedigend is het toch heel zwak’, constateerde de Haaksbergenaar die drievoudig doelpuntenmaker Coen Roelofs tot Man of the Match benoemde. Roelofs kreeg van hem net als Kevin Aman een ster.

Mark Kemna vertelde dat hij op zijn werk een positiviteitstraining had gehad. Daarom was hij in een milde bui en gaf voor de amusementswaarde van de wedstrijd Quick’20-Argon (1-2) een 6. ‘Hoogstaand was het niet, het was een typisch degradatieduel. Ik heb weinig mooie momenten gezien. Aan de kant van Argon vond ik Patrick Lokken een goede speler. Zo’n type speler, met veel gogme en ervaring, mist Quick. Bij de Oldenzalers vond ik Woesthuis vandaag de beste man van het veld. Daarom benoem ik hem tot man van de wedstrijd. Hij gaat altijd door het vuur en levert strijd. Hij was de aanjager van het team vandaag. Een ster vind ik echter te ver gaan, die deel ik niet uit’, zei Kemna resoluut.

Voor het sterrenklassement: zie voorpagina
Voor de uitgebreide analyses: KLIK HIER

(archieffoto Sportfoto Regio Twente.nl)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief