Zondag 19 mei 2024
Twentesport

Rapporteur Roord over degradatie Quick’20: ‘Uithuilen en opnieuw beginnen’

Geplaatst op 2 april 2012 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De rapporteurs van TwenteSport.com werden dit weekend bij de regionale topamateurploegen die thuis speelden, niet bepaald verwend. Ze deelden geen van allen voor de amusementswaarde een hoger cijfer uit dan een 6. Wim Neeskens was zaterdag niet tevreden over SVZW. Hij vreest het ergste voor de Wierdense Zwaluwen die met 3-1 van Harkemase Boys verloren. ‘Had SVZW maar een speler als Schokker van Harkema’, verzuchtte Neeskens. ‘SVZW heeft een minder goed elftal dan ze aanvankelijk dachten en zullen alles op alles moeten zetten. Als ze zo spelen degraderen ze direct. Als ze beter aanpakken, kan de nacompetitie nog gehaald worden’, meldde hij.
Neeskens deelde geen sterren uit en dat deed René Roord evenmin bij Quick’20-UNA (1-2). Roord zag de Oldenzaalse ploeg door de nederlaag degraderen. ‘Het is triest, maar het zal er al een tijdje aan te komen. Ik benijd de spelers niet. Het was een lang en zwaar seizoen. Uithuilen en opnieuw beginnen’, zei de voormalige middenvelder van FC Twente en Quick’20 die komend seizoen zelf de selectie met zijn kompaan Rob Snijders onder de hoede gaat nemen.

Edwin Hilgerink
zag HSC thuis met 1-0 verliezen van Achilles’29. ‘Het hele team moet op zijn best zijn als je van Achilles wil winnen’, wist Hilgerink. ‘Door een fout in de verdediging kwam HSC dan ook al vroeg in de wedstrijd op achterstand. HSC creëerde de eerste helft weinig kansen, wat misschien ook wel kwam door de tegenstander. Dat zijn echt grote kerels, met veel ervaring. Zij weten wel hoe je zo’n wedstrijd moet spelen. HSC speelde onder het normale niveau’, aldus de Haaksbergenaar, zelf oud-speler van HSC. ‘De spelers waren volgens mij een beetje onder de indruk van Achilles, dat volwassener speelt en meer ervaring in huis heeft.’ Hilgerink gaf twee sterren weg, aan Caglar Uguz en Erwin Nieuwboer. ‘Nieuwboer speelde erg goed op het middenveld. Hij was veel aan de bal en verplaatste het spel goed. Uguz speelde weer na een blessure en deed dat eigenlijk foutloos. Dat is erg knap als je lang geblesseerd bent geweest.’

Tot slot: Rigtersbleek-Sneek Zwart Wit (1-3). Tonnie Elferink meldde: ‘Rigtersbleek speelde eigenlijk zonder rust in het spel. Sneek zette telkens vroeg druk, waardoor Rigtersbleek niet even handig/makkelijk op kon bouwen. Maar de intentie om goed te voetballen en op te bouwen was er in ieder geval wel. Bij Sneek lopen een paar handige, slimme spelers. Ze speelden snel countervoetbal, waardoor ze af en toe heel gevaarlijk eruit kwamen’, aldus de voormalige spits van oa Stevo die geen sterren uitdeelde, maar wel één speler van de Bleek nog even noemde: Milan Verschoor. ‘Het is een jonge jongen van negentien jaar, die op linksback speelt terwijl hij eigenlijk linkermiddenvelder is. Desalniettemin kwam vanaf ‘zijn kant’ nauwelijks tot geen gevaar van SWZ. Erg knap’, luidde het compliment van Elferink.

KLIK HIER voor de uitgebreide analyses.
In het sterrenklassement komt Erwin Nieuwboer van HSC’21 nu alleen aan de leiding. Zie voorpagina.

Foto: Ron Naafs (links) van Quick’20 in actie tijdens de wedstrijd tegen UNA, waarin de degradatie een feit werd.
(foto Sportfoto Regio Twente.nl)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief