Zondag 23 juni 2024
Twentesport

Remise Excelsior’31; Penterman topscorer hoofdklasse

Geplaatst op 13 mei 2017 door   ·   1 Reactie

RIJSSEN – Hielke Penterman scoorde vanmiddag in de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen twee keer en is daardoor topscorer van de hoofdklasse in het zaterdagvoetbal geworden. De spits van Excelsior’31 bracht in de thuiswedstrijd zijn seizoentotaal op 24 doelpunten..

De laatste wedstrijd vond plaats op het eigen sportpark De Koerbelt en eindigde met Sparta Nijkerk als tegenstander in een gelijkspel: 3-3. De roodhemden leken het seizoen voor eigen publiek met een overwinning af te sluiten, maar in de blessuretijd kwamen de bezoekers alsnog langszij.

Lars Kamperman Leferink maakte na dik tien minuten met een hoofdknik 1-0 en een minuut of vijf voor de rust scoorde Penterman 2-0. Sparta herpakte zich in de tweede helft en scoorde twee keer, waarna Penterman nummer 24 van het seizoen liet noteren en Sparta op de valreep via Alkan de eindstand op 3-3 bepaalde.

Vijfde plek

Het kampioenschap ging naar ACV uit Assen, voor de nacompetitie om nog een promotieplek plaatsten zich DOVO, Staphorst en CSV Apeldoorn.

Excelsior’31 is als vijfde geëindigd, met 46 punten, één punt meer dan Sparta Nijkerk, SC Genemuiden en SDC Putten.

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. pieter says:

    Mooi voor Hielke Penterman. Klasse verloochend zich niet. Verder een teleurstellend seizoen van Excelsior. 4 wedstrijden na de winterstop was alles over. Niet meer meedoen bij de top drie en ook de 3e periode was al snel uit beeld. Als voorzitter Eertink dan in zijn toespraak na afloop van de wedstrijd vindt dat de doelstellingen zijn gehaald, dan is dat wel heel kort door de bocht. De 5e plek is verkregen door diverse blessures bij Genemuiden en als je afhankelijk bent van 3 ploegen met hun tegenstanders, dan kun je toch ook moeilijk spreken van “Tot de laatste wedstrijd kansrijk in de 3e periode”

    Voor het komende seizoen is de grootste miskleun het niet verlengen met Patrick Gerritsen. Waar geld werd uitgetrokken voor waarschijnlijk overbodige middenvelders en verdedigers, kwam de club niet rond met 1 van de smaakmakers van dit seizoen. Dit alles onder het motto “Er is geen geld” Er was wel geld, alleen de vraag is hoe besteed je het? Kijkend naar het aanbod vanuit de vereniging zijn er middenvelders voldoende voor handen. Averesch, Breukink, Veltkamp, Gerritsen Mulkes als hij weer fit. Daar was de winst te behalen. Maar als je dan verlengd met Boerloeditie en je kijkt niet naar je eigen potentieel dan ga je niet goed om met het beschikbare budget.
Archief