Zaterdag 15 juni 2024
Twentesport

Rigtersbleek verliest het eerste punt, HVV pakt het eerste

Geplaatst op 8 oktober 2017 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – In de derby tegen HVV Tubantia uit Hengelo moest Rigtersbleek uit Enschede genoegen nemen met een punt. En de derby in Hengelo tussen BWO en De Zweef uit Nijverdal maken beide teams ook één treffer. Stevo ging onderuit in en tegen Heino, want de club uit Geesteren ging er met 3-0 af.

Rigtersbleek-HVV Tubantia 1-1 (0-0)
De favoriete thuisploeg, bij aanvang nog zonder puntverlies speelde een hijgerige partij en had kennelijk moeite met de favorietenrol. HVV Tuantia rook mogelijkheden. Het was de trefzekere spits Jan Peters, die de afgelopen vijf jaar voor andere clubs in de metaalstad scoorde (HVV Hengelo en Juliana’32) die HVV Tubantia in Enschede zelfs op voorsprong zette. De gelijkmaker van Rigtersbleek kwam ook van een speler die ook van een Hengelose club kwam (Max Krake van ATC’65, zie foto), maar ervoor koos aan de G.J. van Heekstraat te gaan voetballen. Niettemin verloor de Bleek z’n eerste punten en pakte de Hengelose opponent z’n eerste.

BWO-De Zweef 1-1 (0-1)
Een vroege goal van Ruben Hendriks, na een fout van BWO-keeper Niek Nijenhuis, zette de bezoekers uit Nijverdal op rozen. De ploeg van trainer Anton Wennemers ging achterover leunen en leek het daarmee te redden, maar diep in de tweede helft scoorde de promovendus op het eigen sportpark De Noork via invaller Steven Robles. Het doelpunt van de gouden wissel was de beloning voor het gepassioneerde spel van de Hengeloërs, al had het zich herpakkende De Zweef voetbaltechnisch meer in de mars.

Heino-Stevo 3-0 (0-0)
Het wordt, zou nu al een conclusie kunnen zijn, wéér een moeilijk seizoen voor de club uit Geesteren. Toch had er voor de selectie van good-old trainer Geert Veldhuis op Sallandse bodem meer ingezeten dan een geflatteerde nederlaag. Drie late treffers, twee keer Pham en één keer Gerritsen, deden Stevo in Heino uiteindelijk de das om. De ploeg heeft te veel kansen nodig, zo hadden Thomas Steggink, Ingmar Reinerink en Roy Wigger goede mogelijkheden, maar geen vizier. Zo kon Heino met tussendoortjes toeslaan.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief