Donderdag 23 januari 2020
Twentesport

Rigterbleek en De Zweef onderuit, winst HVV Tubantia

Geplaatst op 8 december 2019 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Er stonden in de eerste klasse van het zondagvoetbal twee derby’s op het programma. Stevo won in Enschede ruim van Rigtersbleek en TVC’28 ging met de kleinst mogelijke nederlaag van het veld bij HVV Tubantia. Verder verloor De Zweef uit Nijverdal roemloos bij Voorwaarts in Twello.

Dit betekent dat Rigtersbleek en De Zweef nu stijf onderaan staan, dat HVV Tubantia een beetje lucht heeft gekregen, dat Stevo de blamage van vorige week in de kelder van de incidenten heeft geparkeerd en dat TVC’28 de subtop even moet vergeten.

Rigtersbleek-Stevo 0-5 (0-3)
De zege van Stevo betekent dat de droefenis over het puntverlies van vorige week in Enschede weg werd gecounterd, want de ploeg uit Geesteren was vooral gevaarlijk uit de omschakeling. Mauro Plegt brak de ban en Stijn Harmelink met een ‘langeafstandsraket’ en Niels Wigger zorgden nog vóór rust voor een veilige marge van drie. Na de thee namen ook Ingmar Reinerink en Thomas Steggink nog een goal voor hun rekening. Rigtersbleek had in aanvallend opzicht te weinig in huis om de bezoekers te verontrusten. Op de ranglijst staan de Enschedeërs nog net boven HVV Tubantia, De Zweef en FC Winterswijk.

HVV Tubantia-TVC’28 1-0 (0-0)
Het was tegen alle verhoudingen in, maar niemand in Hengelo maalde om de gestolen overwinning van HVV Tubantia op de bezoekers uit Tubbergen. Integendeel, het feest bij het bijenvolk in Hengelo-Noord, want de ploeg had de overwinning keihard nodig om het hoofd in de eerste klasse boven water te houden. TVC’28 was voetballend oppermachtig, maar faalde volledig in de afwerking. Doorgaans trefzekere jongens als Okke Schepers, Jeffrey Huizinga, Stefan Huiskes wisten niet af te drukken. Een dik kwartier voor tijd deed Keverley Albertus voor hoe je dat doet, een doelpunt scoren – een mooi feestje waard in Hengelo.

Voorwaarts-De Zweef 4-0 (1-0)
Op bezoek bij Voorwaarts in Twello was De Zweef volkomen kansloos. Al na vijf minuten werd langs de lijn gespeculeerd hoe hoog de verliesbeurt zou uitvallen. Het duurde verdacht lang, maar in het derde kwartier kwam het spel op de wagen en viel de 1-0. Voetbaltechnisch had het zeker 4-0 moeten zijn voor de gastheren. Dat werd het ook, want na de tweede drie kwartier was het zowaar 4-0. Voor de jonge Hidde ter Elst was het om een heel andere reden van de afstraffing een bijzondere middag in het blauw en wit van de Nijverdallers in vroege degradatienood: hij mocht debuteren in de hoofdmacht van de club van Gagelman.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief