Vrijdag 23 februari 2024
Twentesport

Rigtersbleek–Juliana ’31 5-1 (1-0) – Analyse door Tonnie Elferink

Geplaatst op 13 november 2011 door   ·   Geen reacties

‘Het begin van de wedstrijd vond ik erg rommelig. Daarna begon Rigtersbleek bij vlagen leuk combinatiespel te spelen, waarbij het nog wel vaak onrustig oogde. Juliana ’31 was de eerste helft niet sterk, wat ook een beetje de verdienste van Rigtersbleek was. Juliana speelde in een 4-4-2 en daardoor kreeg Rigtersbleek in de verdediging ruimte om op te bouwen. De backs stonden daarbij vaak vrij en als deze werd afgedekt dan kwam middenvelder Erik van Oosterwijk de bal ophalen. Hij stak er vandaag voetballend gezien boven uit bij de thuisploeg. Bij balbezit voor Juliana zette Rigtersbleek snel druk, zodat Juliana eigenlijk niet echt aan voetballen toe kwam. Het leidde uiteindelijk al snel tot een grote kans voor Landeweerd die die kans eigenlijk had moet afmaken. Niet veel later scoorde hij dan wel op aangeven van Stevens, die ik samen met de andere buitenspeler, Nahrwold, erg sterk vond spelen. Dat zijn echt twee spelers die hun man makkelijk passeren en een goede voorzet kunnen geven. Toen we met die stand gingen rusten was de wedstrijd zeker nog niet gespeeld.  Ik vond dan ook dat Rigtersbleek nog niet echt rendabel speelde.
Ik was erg benieuwd hoe Rigtersbleek na rust zou spelen aangezien ze nog maar veertien keer hadden gescoord voor deze wedstrijd, maar dat deden ze heel erg goed. Landeweerd en Slotman maakten er snel 3-0 van, waardoor het voor Rigtersbleek veel makkelijker voetballen was. Je zou denken dat Juliana dan de laatste man wat vaker door zou laten schuiven, maar dat gebeurde ook niet waardoor ik het gevoel kreeg dat ze niet echt de wilskracht hadden om deze wedstrijd te winnen. Ook de wisselspelers van Juliana brachten niet echt iets extra’s. Ze scoorden dan nog wel tegen maar konden eigenlijk niets inbrengen tegen Rigtersbleek, dat de wedstrijd wel goed uitspeelde in mijn ogen. Wel moeten ze nog iets rustiger gaan spelen, ze willen soms nog te snel de moeilijke oplossing zoeken om het zo maar even te noemen. Soms moeten ze wat langer op balbezit spelen en het spel heen en weer laten gaan. Het was mooi dat ook Van der Velden nog zijn doelpunt meepikte, dat kon hij wel gebruiken. Even voor zijn doelpunt had hij echter al moeten scoren toen hij vrij voor de keeper opdook.

Rigtersbleek heeft toch wel een leuk team met enkele goede spelers zoals ook Samir van Pieterson, die heel koel is in de verdediging en zijn mannetje goed uitschakelt. Landeweerd speelde goed tussen de linies en voorin was Van der Luyt erg balvast en een goed aanspeelpunt. Al met al een goede en vermakelijke wedstrijd, met veel doelpunten en bij vlagen goed spel. Er waren zo’n 350 toeschouwers die ondanks de kou een leuke wedstrijd hebben gezien.

Rigtersbleek-Juliana’31 5-1 (1-0)
Scoreverloop:
15. Landeweerd 1-0, 46. Landeweerd 2-0, 46. Slotman 3-0, 58. Verstegen 3-1, 70. Agelink 4-1, 88. Van der Velden 5-1.
Amusementswaarde: 7
Man van de Wedstrijd: Edwin Landeweerd (Rigtersbleek)
Sterren: Erik van Oosterwijk (1)
Rigtersbleek: Veurink, Valley, Agelink, Van Pieterson, Meinderink, Slotman (90. Uguz), Van Oosterwijk (78. Sardijn), Landeweerd, Stevens, Van der Luyt (83. Van der Velden) en Nahrwold.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief