Rigtersbleek – Hoogeveen 2-3 (1-1) – Analyse door Gerrit Megelink

Geplaatst op 28 oktober 2012 door   ·   Geen reacties

Het ging vandaag voor Rigbtersbleek, dat tegen concurrent Hoogeveen speelde, om belangrijke punten. Uiteindelijk werd het een bittere thuisnederlaag tegen een eveneens matig Hoogeveen. De Enschedeërs, die tekenen van herstel toonden, hadden een optisch veldoverwicht en kregen ook kansen. Om de drie punten thuis te houden, had er ook effectiviteit moeten zijn bij het benutten van de kansen, maar dat ontbrak.

De eerste helft begon Rigtersbleek furieus. Door toedoen van Milan Verschoor kregen Slotman, Ten Cate en Landeweerd kansen. Wanneer je dan ondanks de mogelijkheden toch verzuimt om afstand te nemen van de tegenstander, kun je het deksel op de neus krijgen. Vanuit ene counter scoorde Hoogeveen. Uiteindelijk maakte Sjardijn vanuit een scrimmage gelijk.

De tweede helft werden tactische fouten in de omschakeling door goede counters afgestraft en stond het al snel 1-3.Rigtersbleek speelde vervolgens alles of niets, maakte twintig minuten voor tijd wat gelukkig de 2-3, maar daar bleef het ook bij.

Ik vond Verschoor de eerste helft prima spelen. Hij stond aan de basis van elke aanval. De tweede helft viel ook hij ver terug.  Ik denk dat na de nederlaag van vandaag handhaving heel lastig gaat worden. Wanneer je zelf de kansen niet verzilvert, is het heel lastig punten te halen en je veilig te spelen. Rigtersbleek heeft tactisch een probleem, in de omschakeling gaat het niet goed. Daardoor kwamen ze regelmatig met een ondertal te staan. Ik geef het duel een zes. De inzet van Rigtersbleek was aandoenlijk, maar zeker niet op hoofdklasse niveau. Om die reden ook geen man van de wedstrijd of toegekende sterren.

Rigtersbleek – Hoogeveen 2-3 (1-1)
33. Mamming 0-1, 42. Sjardijn 1-1, 50. Van der Tuin 1-2, 62. Van der Tuin 1-3, 71. Landeweerd 2-3.