Rigtersbleek – MSC 2-0 (1-0) – Analyse door Wim Visser

Geplaatst op 2 oktober 2011 door   ·   Geen reacties

‘Het was erg matig in de eerste helft. Rigtersbleek was iets beter dan MSC, dat vooral technisch de mindere van de twee ploegen was. Rigtersbleek kreeg twee kopkansen in die eerste helft, de bezoekers zetten daar alleen een bal op de paal tegenover. De 1-0 van Van der Luyt (foto) was dan ook verdiend. In de 38e minuut scoorde hij na een pass vanaf de rechterkant.

Het was na de rust MSC dat druk probeerde te zetten, maar het deed dat met weinig overtuiging. Rigtersbleek bleef dan ook gemakkelijk overeind en was in de omschakeling gevaarlijk. De ploeg uit Enschede kreeg enkele goede kansen en de 2-0 van Samir van Pieterson kwam dan ook niet als een verrassing. Hij scoorde in de 78e minuut uit een hoekschop en daarmee was de wedstrijd beslist.

Qua amusementswaarde scoort de wedstrijd niet meer dan een 5. Het spel was teleurstellend en hetzelfde gold voor de sfeer. Omdat FC Twente op hetzelfde tijdstip een thuiswedstrijd speelde, waren er slechts rond de 150 toeschouwers aanwezig. Daardoor was het een sfeerloze bedoening. Zowel het spel als de ambiance waren hoofdklasse onwaardig.

Voor deze wedstrijd kan ik geen Man of the Match aanwijzen. Geen enkele speler wist zich aan de malaise te onttrekken, ook de doelpuntenmakers speelden een matige partij. Om dezelfde reden deel ik ook geen sterren uit.’

Rigtersbleek – MSC 2-0 (1-0)
38. Van der Luyt 1-0, 79. Van Pieterson 2-0.