Rigtersbleek – Rohda Raalte 1-3 (0-1) – Analyse door Michel Steggink

Geplaatst op 29 januari 2012 door   ·   Geen reacties

Het was een wedstrijd waarbij Rohda Raalte over meer kwaliteit beschikte dan Rigtersbleek. Die ploeg heeft te kampen met een aantal blessures en schorsingen en moest zelfs twee spelers uit de A1 opstellen. Dat zorgde voor een kwaliteitsverschil. Met name in de eerste helft was Rohda over de linkerkant erg gevaalijk. Rigterbleek had moeite met de linksachter en linksbuiten van de bezoekers. Al na vijf minuten kwam Rohda op voorsprong. Een dergelijke vroege achterstand is natuurlijk niet goed voor het vertrouwen.

Hoewel Rohda de beste kansen kreeg, kwam Rigtersbleek na een half uur bijna op 1-1. Het was een van de twee A1 spelers, Milan Verschoor, die een goede mogelijkheid kreeg. Zijn schot ging uiteindelijk net naast. Na 32 minuten kreeg de doelman Oude Hendriksman van Rigtersbleek rood, toen hij de bal buiten het strafschopgebied met de hand speelde. Gevolg was dat de 46 jarige keeperstrainer Kastelijn in het veld kwam.

De tweede helft probeerde Rigtersbleek vooral Rohda tegen te houden. Rohda slaagde er tegen tien man niet meer in om de vrije man te vinden. Toch werd het 2-0en leek het duel gespeeld. Kort daarna was het opnieuw Verschoor, die met een goede voorzet Van der Luyt in staat stelde namens Rigtersbleek de 1-2 te scoren. Toen ook een speler van Rohda rood kreeg, leek er nog van alles mogelijk. Een counter van Rohda leverde de 1-3 op, waarna de wedstrijd definitief gespeeld was.

Ik geef het duel een zes wat amusementswaarde betreft. Als man van de wedstrijd kies ik voor Milan Verschoor, die dicht bij een doelpunt was en erg goed speelde. Het is toch Hoofdklasse niveau en daar zo voor de dag komen is knap. Sterren heb ik vandaag niet toegekend.

Rigtersbleek – Rohda Raalte 1-3 (0-1)
Amusementswaarde:
6
Man van de wedstrijd: Milan Verschoor
Sterren: geen
Scoreverloop: 6. Velthuis 0-1, 62. Kok 0-2, 69. Van der Luyt 1-2, 90. Vleems 1-3
Rigtersbleek: Oude Hendrikman: Benamirouche, Agelink, Valley Meinderinklink: Slotman, Uguz, Landeweerd v. Oosterwijk, vd Luyt, Verschoor