Woensdag 21 februari 2024
Twentesport

Rigtersbleek – Alcides 0-2 (0-2) – Analyse door Edwin Nieland

Geplaatst op 4 december 2011 door   ·   2 Reacties

‘De wedstrijd was al na een kwartier gespeeld, wat Rigtersbleek aan zichzelf te wijten had. In de voorbeschouwing op de wedstrijd had Eddy Boerhof het over ‘hoog in de concentratie zitten’ en ‘een wedstrijd die werd beslist op details’. Als ik dat lees dan vraag ik mij af of de trainer zijn huiswerk wel heeft gedaan. Alcides speelde met één spits en drie veelvuldig opkomende middenvelders, waardoor ze heel gevaarlijk waren in de omschakeling. Voor mij was het ook een vraag waarom de twee centrale verdedigers van de thuisploeg niet achter elkaar gingen spelen, in plaats van naast elkaar. Dat zijn de details waar een wedstrijd door beslist kan worden. Uiteindelijk komt Alcides dan op voorsprong door een goede goal van Yume Ramos en tien minuten later is de wedstrijd al zo’n beetje gespeeld als Ramos heel attent reageert op een vrije bal die blijft liggen. Rigtersbleek komt verder niet echt in het spelbeeld voor en Alcides blijft zeer gevaarlijk uit de omschakeling. Als Lesley Nahrwold dan een rode kaart krijgt is de wedstrijd gespeeld. Het was een beetje een twijfelgeval of het wel of niet rood was, maar hij kan hem geven. Het was in ieder geval donkergeel.
Na de rust komt Rigtersbleek wel goed uit de kleedkamer en krijgt het enkele kansen. Die worden echter niet benut en dan zie je dat de wedstrijd als een kaars uitgaat. Alcides krijgt nog wel enkele kansen en dat was vooral de verdienste van bijvoorbeeld de spits van de bezoekers, Ramos, maar ook zeker door de keeper Bas van Wegen, die in mijn ogen man van de wedstrijd was. Hij is qua reddingen erg goed, maar heeft ook een fantastische spelhervatting, wat goed van pas komt bij de tactiek van Alcides. Uiteindelijk was de overwinning voor Alcides terecht.
De amusementswaarde van de wedstrijd was niet erg hoog, daarvoor heb ik een zes gegeven. Het spel van Alcides is effectief, maar niet echt attractief. Aangezien Rigtersbleek niet veel kon laten zien met tien man is een zes een logisch cijfer.

Rigtersbleek – Alcides 0-2 (0-2)
Scoreverloop:
5. Ramos 0-1, 16. Ramos 0-2.
Scheidsrechter: Jorn te Kloeze
Gele kaarten: Martin van ’t Ende, Güntac Akkaya, Björn Bakker (allen Alcides). Tom Slotman, Jasper Agelink (beiden Rigtersbleek)
Rode kaart: Lesley Nahrwold (Rigtersbleek)
Amusementswaarde: 6
Man van de Wedstrijd: Bas van Wegen (Alcides)
Sterren: Geen

Delen is sportief

Reacties (2)

  1. geit says:

    nieland nieland erg negatief over boerhof hoor

  2. Richard Lubach says:

    Ik heb een jaar met Eddy Boerhof mogen werken,en tijdens de wedstrijd bespreking kregen de spelers een zeer uitgebreide informatie over de tegenstander.
    Dus Hr. Nieland hiermee sla jij de plank volledig mis!!!
Archief