Zondag 21 juli 2024
Twentesport

Rigtersbleek-Alcides 3-2 (1-0) – Analyse door Gerrit Megelink

Geplaatst op 3 maart 2013 door   ·   3 Reacties

‘Geheel onverwachts heb ik vanmiddag een leuke wedstrijd gezien. Ik ging naar Enschede met een slecht voorgevoel. Voorgaande wedstrijden van Rigtersbleek die ik bezocht waren namelijk allemaal niet zo geweldig. Vandaag heeft ‘de Bleek’ mij dus verrast.

De wedstrijd opende vanaf beide kanten met goed voetbal waardoor het al meteen een enerverend duel was. Wat mij buitengewoon verraste was dat Rigtersbleek niet onderdeed aan het hoger geklasseerde Alcides. Dit had met name te maken met de keuzes van trainer Eddy Boerhof. Hij zette zijn ploeg tactisch excellent neer. Door Tom Slotman (foto) voor de verdediging te laten spelen, bracht Boerhof rust in het spel.

De Enschedeërs speelden goed vandaag. Ze hielden de linies, anders dan voorheen, kort en beschikten deze wedstrijd over twee fantastische spelers. De eerder genoemde Tom Slotman en met name Bas Postma verkeerden in topvorm. De wedstrijd tegen Alcides was er een waarin Rigtersbleek speelde als een hoofdklasse-ploeg. Door de eerder behaalde resultaten van dit seizoen denk ik dat de club ergens thuishoort tussen de Eerste klasse en de Hoofdklasse.

Ook in de omschakeling waren de gastheren beter. De ploeg uit Enschede deed zichzelf eigenlijk te kort door in de rust nog maar met 1-0 voor te staan, zeker als de aanvalshoede die zo sterk speelt als vandaag. Ik noemde net Bas Postma, wat een goede voetballer is dat. Niet alleen scoorde hij vandaag twee keer en besliste daarmee de wedstrijd, ook voetbalde hij erg goed mee. Sommige spelers bij FC Twente kunnen nog iets leren van zijn lichaamstechniek.
Nadat Postma zorgde voor de 2-0, kwam ‘de Bleek’ een paar keer onnodig in gevaar. Uit een van deze momenten volgde ook de eerste treffer van Alcides. Toen Rigtersbleek daarna wederom met twee doelpunten verschil voorstond, begon het weer te rommelen aan de kant van de Esnchedeërs. Waarschijnlijk komt het door het gebrek aan zelfvertrouwen en is de ploeg niet gewend om voor te staan tegen een betere tegenstander. Desondanks is de thuisclub niet echt in de problemen geweest.

Achteraf gezien heeft Rigtersbleek zichzelf wellicht tekort gedaan. Was de ploeg wat koelbloediger geweest in haar afronding, dan hadden ze verder uit kunnen lopen op opponent Alcides. Rigtersbleek stond eerst niet boven aan de ranglijst van clubs die ik graag bezoek voor Twentesport.com, maar daar is na vandaag verandering in gekomen.’

Rigtersbleek-Alcides 3-2 (1-0).
Scoreverloop: 11. Landeweerd 1-0, 54. Postma 2-0, 60. De Vries 2-1, 64. Postma 3-1, 71. e.d. 3-2.

Toeschouwers: 200.
Scheidsrechter: Erwin van Os.
Geel: Shardijn, Valley (Rigtersbleek).

Amusementswaarde: 7.
Sterren: Postma, Slotman (1x).
Man of the match: Postma.

Opstelling Rigtersbleek: Remie, Benamirouce, Bongers, shardijn, Valley, Landeweerd, Slotman, Babuloglu, Verschoor, Postma (88. Van der Luyt), Ten Cate (77. Zephat).

Delen is sportief

Deze analyse is geschreven door Gerrit Megelink

Oud-voetballer van oa Tubantia en Eilermark.

Reacties (3)

 1. rosja says:

  De bleek speelde een uitstekende wedstrijd, met veel inzet en strijd. En hebben regelmatig goed combinatievoetbal laten zien. Ze waren beter en sterker dan Alcides en hebben daarom verdiend gewonnen. als ze deze beleving en instelling voort kunnen zetten zijn ze zo uit de gevaren zone en kunnen ze daar uitblijven.

 2. Johan says:

  De 1-0 achterstand deed Alcides niet wakker schrikken. Rigtersbleek bleef tot de rust de betere kansen creëren. In de rust moest ook de licht geblesseerde Dennis Blokzijl eraf. Hij werd vervangen door Marco Woudsma. Eric-Jan Lijzen werd op de nummer 10 van Rigtersbleek Babuloglu gezet, die de bepalende man was bij de Enschedeërs.

  naar mijn mening en van alcides verdiend ook babuloglu een ster! als je de wedstrijd bekijkt was hij duidelijk veruit de beste man op het veld.

  bron:alcides

 3. Harm says:

  Johan het komt hier op twentesport vaker voor dat sommige analisten er niet zo veel van snappen. Je moet het niet zo serieus nemen hier!!
Archief