Rigtersbleek – De Bataven 5-1 (3-1) – Analyse door Tonnie Elferink

Geplaatst op 7 april 2013 door   ·   Geen reacties

remie‘Het was in de vijfde minuut Milan Verschoor, die scoorde en daarmee zijn ploeg op het goede spoor zette. Gezien de stand moest Rigtersbleek wel drie punten pakken, waarbij deze thuiswedstrijd tegen De Bataven een ideaal moment was. Toch kwamen de bezoekers al snel weer op gelijke hoogte.

Rigtersbleek speelde met een heel jonge ploeg. Door blessures en schorsingen van onder andere Frank Valley, Nick van der Luit en Tom Slotman ontbrak er een flink stuk routine. In deze fase van het seizoen kun je dat juist goed gebruiken. De jonge spelers pakten het goed op en vandaag was er weinig te merken van het ontbreken van spelers. Rigtersbleek zakte na de 1-1 wat terug en wachtte wat af. Dat het 2-1 werd, kwam voort uit een fout van de doelman van De Bataven. De keeper liet de bal los, waarna Postma van dichtbij binnen tikte. Nog voor rust scoorde Postma opnieuw.

Na rust was het even afwachten hoe de wedstrijd verder zou gaan, want bij een tegendoelpunt van De Bataven had de wedstrijd kunnen kantelen. René Remie (foto) hield zijn ploeg met een goede redding overeind. Vervolgens scoorde Postma zijn derde doelpunt en was de wedstrijd gespeeld. Ten Cate maakte er nog 5-1 van, zodat Rigtersbleek een mooie ruime opsteker behaalde. Volgende week moet de ploeg op bezoek bij Longa in een echt degradatieduel. Dan zullen ze het lastiger krijgen dan vanmiddag.

Het was een leuke wedstrijd, die ik een acht wil geven wat amusementswaarde betreft. Als man van de wedstrijd kies ik voor Bas Postma, die drie keer wist te scoren. Hij krijgt ook een ster. Die ken ik ook toe aan Edwin Landeweerd, Nick ten Cate en Milan Verschoor. Zij waren de belangrijkste mensen vanmiddag.’