Woensdag 29 mei 2024
Twentesport

Rigtersbleek en Glanerbrug na matige wedstrijd in evenwicht

Geplaatst op 28 mei 2012 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – In de strijd om een plek in de Hoofdklasse tussen Rigtersbleek en Glanerbrug is nog geen beslissing gevallen. Na een matige wedstrijd, waarin beide ploegen terughoudend voetbalden, was de eindstand 2-2. Rigtersbleek kwam via Jasper Agelink tot twee keer toe op voorsprong, maar Glanerbrug toonde veerkracht door via Daan Akkerman en een wonderschoon doelpunt van Metin Aydin twee keer gelijk te maken. In de slotfase kreeg Agelink ook nog een rode kaart.

De wedstrijd in Enschede was allerminst hoogstaand. Beide ploegen beseften dat één misstap er voor kon zorgen dat de strijd vandaag al vervroegd zou worden beslist. Hoewel Glanerbrug in het eerste kwartier van de wedstrijd qua spelbeeld de overmacht had over Rigtersbleek, was het de thuisploeg die de beste kansen kreeg. Nadat Nick van der Luyt vroeg in de wedstrijd een kans miste en Stef van der Velden tot twee keer toe een poging gekeerd zag worden, was de derde mogelijkheid doeltreffend. Jurrie Stevens plaatste een vrije trap afgemeten op het hoofd van Jasper Agelink, die de bal op mooie wijze achter Glanerbrug-doelman Husyen Cati kopte.

Ondanks de voorsprong durfde De Bleek niet door te drukken. Tekenend voor de matige wedstrijd was een uittrap van Remco Olde Hendrikman, doelman van Rigtersbleek. Hoewel de keeper alle tijd van de wereld had om de bal naar een medespeler te schieten, schoot hij de bal over de zijlijn. In de loop van de eerste helft kreeg Glanerbrug dan ook steeds meer kansen. Schoten van onder andere Kevin Spanjaard en Daan Akkerman misten echter doel. Op slag van rust kwam de ploeg van trainer Erik Hellegers toch op gelijke hoogte. Na een scrimmage voor het doel van Rigtersbleek, schoot Daan Akkerman snoeihard via de lat binnen. De bal werd nog uit de goal verwerkt, maar de grensrechter, die goed opgesteld stond, was resoluut: doelpunt.

Het leek alsof Rigtersbleek overdonderd was door de gelijkmaker van Glanerbrug, want het begin van de tweede helft speelde de ploeg van trainer Eddy Boerhof slordig. Er werd veel balverlies geleden, wat het niveau van de wedstrijd niet ten goede kwam. Toch kwamen de Enschedeërs wederom op voorsprong. Ditmaal werd een corner van Stevens door aanvoerder Tom Slotman opnieuw voor het doel gebracht, waarna de lange Agelink met zijn tweede doelpunt zijn ploeg wederom op voorsprong bracht. Net na dat doelpunt kreeg ook Stevens nog een opgelegde kans, maar zijn inzet werd door Cati gekeerd.

Met nog 25 minuten te spelen nam Glanerbrug-aanvaller Metin Aydin zijn ploeg op sleeptouw. Na een individuele actie, waarbij de verdediging van Rigtersbleek niet doortastend optrad, wipte Aydin de bal met een mooie voetbeweging over doelman Olde Hendrikman. Glanerbrug was opnieuw terug in de wedstrijd. Toch wist ook de uitploeg niet door te drukken in de zoektocht naar een doelpunt. Integendeel, Rigtersbleek kreeg via Stef van de Velden (foto, links) nog een levensgrote kans. De aanvaller kon vanaf elf meter vrij aanleggen, maar Cati had een uitstekende redding in petto.

Na die grote kans van Van der Velden bloedde de wedstrijd dood. Geen van beide teams wilde risico’s nemen met het oog op de return van aanstaande zondag, waardoor er nauwelijks meer kansen te noteren waren. In de slotfase van de wedstrijd kreeg Agelink nog wel zijn tweede gele kaart, waardoor hij zijn laatste wedstrijd voor Rigtersbleek heeft gespeeld. De verdediger vertrekt volgend seizoen naar Topklasser HSC’21.

Glanerbrug-trainer Hellegers was tevreden met het resultaat. ‘Het was een soort schaakspel’, vertelt hij na afloop van de wedstrijd. ‘Er stonden veel mensen op scherp, zowel bij Rigtersbleek als bij ons. Beide teams durfden niet echt risico’s te nemen. Gezien het spelbeeld denk ik dat een gelijkspel terecht is.’

Rigtersbleek-trainer Eddy Boerhof was minder content met het resultaat. ‘Gezien het spelbeeld hadden we deze wedstrijd moeten winnen. Beide ploegen hadden kansen, maar ik vond dat wij net iets betere mogelijkheden hadden. Onder andere Stevens en Van de Velden hadden goede kansen. Aan de andere kant ben ik tevreden over ons spel. We hebben volwassen gespeeld.’

Rigtersbleek – Glanerbrug 2-2 (1-1)
Scoreverloop:
16. Agelink 1-0, 45. Akkerman 1-1, 57. Agelink 2-1, 65. Aydin 2-2
Rigtersbleek: Olde Hendrikman, Valley, Agelink, Van Pieterson, Verschoor, Van Oosterwijk, Slotman, Landeweerd, Van der Luyt (46. Kahraman), Van de Velden en Stevens.
Glanerbrug: Cati, Cengiz, Vlaanderen, Bremer, Holtman, Darryl Vosskuhler (70. Pothast), Dylan Vosskuhler, Akkerman, Spanjaard, Aydin en Strijker (66. Saadi).
Geel: Erik van Oosterwijk (Rigtersbleek), Metin Aydin en Dylan Vosskuhler (beiden Glanerbrug)
Rood: Agelink (Rigtersbleek)
Toeschouwersaantal: 1.700 toeschouwers

Foto boven: Metin Aydin wordt door zijn teamgenoten gefeliciteerd na zijn gelijkmaker

Foto midden rechts: Stef van de Velden probeert de bal binnen te houden

Foto midden links: Stef van de Velden aan de bal

Foto onder: Jasper Agelink verlaat teleurgesteld het veld, nadat hij net zijn tweede gele (en dus rode) kaart heeft gekregen

Bron foto’s: Sportfoto-RegioTwente

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief