Vrijdag 26 april 2024

Rigtersbleek en HVV Tubantia winnen beide een derby

Geplaatst op 3 december 2017 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Rigtersbleek heeft op eigen veld in Enschede de streekderby tegen BWO uit Hengelo ruim gewonnen. Het werd 5-0. De andere Hengelose club in de eerste klasse won een andere derby, want versloeg op sportpark De Bijenkorf het team van Stevo uit Geesteren, ook ruim, want met 3-2.

De Zweef uit Nijverdal verloor in Lichtenvoorde van Longa’30.

Longa’30 – De Zweef 2-1 (0-1)
Scoreverloop:
Dikkers 0-1, Weijman 1-1 , Weijman  2-1

Het laaggeklasseerde De Zweef slaagde er voor rust in om koploper Longa’30 te verrassen. Een doelpunt van Dikkers zorgde ervoor dat de bezoekers halverwege op voorsprong stonden. Die luxe hield geen stand. Verdediger Jurgen Weijman kopte twee keer een vrije trap binnen en bezorgde zijn ploeg daarmee alsnog de overwinning. Een resltaat waar de koploper goed mee weg kwam. Gezien het spel voor rust was een puntendeling op zijn plaats geweest.

Tubantia – Stevo 3-0 (1-0)
Scoreverloop: .
Ter Horst 1-0, Peters 2-0, Peters 3-0.

Rigtersbleek – BWO 5-0 (2-0)
Scoreverloop: Gersmann 1-0, Agelink 2-0, Stevens 3-0,Agelink 4-0, Brunninkhuis 5-0.

Rigtersbleek kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Een afstandsschot van Kevin Corte werd niet goed verwerkt door de keeper en hier wist Youri Gersmann van te profiteren. Na een half uur kopte Jasper Agelink na een corner de 2-0 binnen. Toen Jurrie Stevens na een uur  de stand op 3-0 bracht, was de wedstrijd beslist. Agelink en Brunninkhuis zorgden ervoor dat het verschil tussen Enschede en Hengelo in nog ruimere cijfers werd uitgedrukt.