Rigtersbleek hard onderuit tegen Sneek

Geplaatst op 23 januari 2011 door   ·   Geen reacties

23 januari 2011
ENSCHEDE – Voor aanvang van de belangrijke wedstrijd met Sneek Wit Zwart sprak trainer Eddy Boerhof over een cruciale periode voor zijn ploeg. Vandaag was die eerste belangrijke wedstrijd. In Enschede kwam Sneek op bezoek. De ploeg uit Friesland wist dit seizoen nog niet te winnen, maar deed dat wel tegen Rigtersbleek. Het werd 4-0 voor de gasten.

Rigtersbleek begon slap aan de wedstrijd en kreeg daar na twee minuten al de rekening voor gepresenteerd. Geertsma profiteerde van een fout in de verdediging en zorgde voor de 0-1. In het vervolg van de eerste was het veldoverwicht voor de thuisclub, maar had de ploeg het moeilijk met het felle spel van de gasten. Toch kreeg Rigtersbleek in de eerste helft via Van der Luyt en Van der Velde (foto) twee goede kansen om de gelijkmaker te maken, maar beide aanvallers hadden het vizier niet op scherp. Vijf minuten voor rust leek Sneek de genadeklap uit te delen toen Smaal profiteerde van een communicatiefout en eenvoudig de 0-2 liet aantekenen.

In de tweede had Rigtersbleek wel een veldoverwicht, maar echte kansen creëerde het vrijwel niet. Alleen Van der Velde had een goede mogelijkheid om de aansluitingstreffer te maken, maar opnieuw faalde de aanvaller. In de laatste twintig minuten vond Sneek, door twee goed uitgevoerde counters, nog twee keer het net en bepaalde zo de eindstand op: 0-4.

Rigtersbleek – Sneek Wit Zwart: 0-4 (0-2)

Scoreverloop: 2. Geertsma 1-0, 40. Smaal 0-2, Kloosterman 68. Kloosterman 0-3, 72. Alterberg 0-4.