Rigtersbleek-Hoogeveen 2-2 (1-0) – Analyse door Gerrit Megelink

Geplaatst op 23 april 2012 door   ·   Geen reacties

Het was een matig duel met in het eerste half uur weinig opwindende momenten. Na een half uur begon de regen van kansen voor de Bleek dat technisch veel beter was dan Hoogeveen ondanks dat de thuisclub enkele vaste waarden op de bank had zitten. In de eerste helft verzuimden zowel Oosterwijk als vdLuyt de Bleek in veilige haven te schieten.  Zij misten echter.
Vlak voor rust raasde Stevens langs de lijn, gaf een afgemeten voorzet en Landeweerd tikte de 1-0 binnen. Diezelfde Landeweerd had even later nog pech toen de bal uit zijn schot de lat kuste anders was de ruststand dik verdiend 2-0 geweest.
De tweede helft hoopten de kansen zich op voor de Bleek. In de 68ste minuut scoorde Slotman pas op overigens technisch hoogstaande wijze de tweede treffer van de thuisclub met een prachtige kopbal.
Cruciaal in de wedstrijd was een moment rond de 73ste minuut toen Stevens van drie meter afstand van het open doel de bal over schoot. Binnen 60 seconden counterde Hoogeveen zich via Drenth naar 1-2.  Daarvoor al begon de technische staf te wisselen. De organisatie werd er niet beter op. De wissels, ook die later werden gepleegd, brachten onrust. Als het wisselen was om het wisselen, dan waren het dure wissels. Daarbij komt nog dat Nahrwold niet wilde invallen. In de rust ging hij bij zijn familie op de tribune zitten, dus hij onttrok zich toen al van de rest van de ploeg. dat doen ze in de onderafdeling, maar niet op het niveau van de hoofdklasse. Hij zal wellicht zijn laatste minuten op het veld van de Bleek wel gesleten hebben.
Scoreverloop: 44. Landeweerd 1-0, 68. Slotman 2-0, 75. Drenth 2-1, 95. vdDuyn 2-2.