Zondag 21 juli 2024
Twentesport

Rigtersbleek knokt zich in slotfase tegen Longa’30 naar eerste punt

Geplaatst op 11 november 2012 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Het heeft even geduurd, maar Rigtersbleek heeft dan eindelijk het eerste punt binnen. In de slotfase maakte de ploeg een achterstand ongedaan en knokte het zich naar een 3-3. Nick van der Luyt werd met zijn late gelijkmaker de man van de wedstrijd. Tom Slotman en Bas Postma maakten de andere treffers.

Rigtersbleek probeerde met verzorgd voetbal Longa’30 te slim af te zijn. In de eerste helft was de ploeg van trainer Eddy Boerhof ook de betere partij, maar kwam het door twee snel achter elkaar gescoorde doelpunten van de bezoekers op achterstand. Rigtersbleek probeerde het daarna wel, maar was alleen gevaarlijk met enkele afstandsschoten.

Na de rustpauze zetten de Enschedeërs het spel op dezelfde wijze door. Dit keer was de ploeg echter wel scherp voor het doel. Nadat Bas Postma de aansluitingstreffer had verzorgd, ging het team vol in de aanval. Dat resulteerde in de 1-3 voor Longa’30. De bezoekers speelden een counter goed uit. Doordat Tom Slotman even daarna het tweede Enschedese doelpunt binnen kopte, bleef het spannend. Met vier aanvallers was bijna elke aanval van Rigtersbleek gevaarlijk en wist het team vlak voor tijd de gelijkmaker te scoren via Nick van der Luyt. Daar bleef het tot grote euforie aan de Enschedese zijde bij.

‘Wat een opluchting’, zei trainer Boerhof na de wedstrijd. ‘Na tien wedstrijden het eerste punt pakken, is het dan niet een historische wedstrijd?’

Door het gelijkspel heeft Rigtersbleek de laatste plek verlaten en staat het voorlaatste met één punt. Nieuw Buinen heeft hetzelfde puntenaantal, maar staat op doelsaldo onderaan in de Hoofdklasse C.

Rigtersbleek – Longa’30 3-3 (0-2)
Scoreverloop:
31. Wiegerinck 0-1, 33. Meijer 0-2, 79. Postma 1-2, 81. Wiegerink 1-3, 83. Slotman 2-3, 89. Van der Luyt 3-3.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief