Rigtersbleek-Longa’30 3-3 (0-2) – Analyse door Mark Dijkstra

Geplaatst op 11 november 2012 door   ·   1 Reactie

‘Er kan gerust gezegd worden dat het een bijzondere wedstrijd was. Het was bovendien een duel waarin onverwachte dingen plaatsvonden en het scoreverloop opmerkelijk was.

De eerste helft begonnen beide ploegen met zeer matig voetbal. Er werd niet goed gebruikt gemaakt van de ruimtes en Rigtersbleek speelde ietwat angstig maar probeerde te voetballen. Jammer genoeg kon de ploeg niet echt gevaarlijk worden. Pas in de 15e minuut werd de ploeg van Eddy Boerhof voor het eerst gevaarlijk. Voor het uit spelende Longa was er meer succes in de aanval. Al na 30 minuten kwamen zij op voorsprong.

Toen ‘de Bleek’ de klap van de 0-1 nog aan het verwerken was, moest het al tegen de 0-2 aankijken. De terechte toegekende strafschop betekende in eerste instantie in mijn ogen een nederlaag voor Rigtersbleek. De mannen uit Enschede die met nul punten onderaan stonden en mentaal dus niet zo sterk waren, wekten bij mij niet de indruk dat zij in staat waren om een 2-0 achterstand weg te werken.

In de tweede helft zette dit spelbeeld zich in eerste instantie voort. Naarmate de wedstrijd vorderde begon Rigtersbleek meer inzet te tonen. Doordat Longa de wedstrijd niet definitief op slot gooide waar zij dit wel konden doen, bleef Rigtersbleek geloven in een stunt.

Longa ging achterover leunen en de Enschedeërs probeerden druk te zetten. Een beetje onverwachts resulteerde dit in een doelpunt. In de 78e minuut leek ineens alles nog mogelijk doordat Bas Postma de aansluitingstreffer maakte. Deze jonge speler speelde een uitstekende wedstrijd. Hij viel op doordat hij in elke situatie scherp was. Een goede voetballer waar nog meer in zit. Helaas volgde het antwoord van Longa al snel. Zij brachten de score naar 1-3. Op dit moment leek de wedstrijd wederom gespeeld.

Tot mijn verbazing bleef de thuisclub erin geloven. Een compliment naar de spelers en de staf voor de inzet, want deze instelling leverde de hekkensluiter in de 82e en de 88e minuut nog twee doelpunten op. Hierdoor bemachtigde Rigtersbleek haar eerste punt dit seizoen. Ondanks het matige niveau, heb ik een fantastische slotfase gezien. Waarin het team van Boerhof terecht een punt overhield.

Wellicht is dit een opsteker voor de club. Rigtersbleek heeft dit jaar een paar goede spelers zien vertrekken. Deze gaten worden nu opgevuld door een aantal jonge spelers die misschien nog niet de tijd hebben gehad om aan het niveau te wennen. Vanaf speelronde 1 zijn zij voor de leeuwen gegooid. Ik hoop dat de ploeg progressie boekt gedurende het seizoen. Met de winnaarsmentaliteit van vandaag is er eventueel nog een mogelijkheid om te ontsnappen aan een deceptie’.

Rigtersbleek – Longa’30 3-3 (0-2)
Scoreverloop: 31. Wiegerinck (0-1), 33. Meijer (0-2), 79. Postma (1-2), 81. Wiegerink (1-3), 83. Slotman (2-3), 89. Van der Luyt (3-3).