Rigtersbleek met gemak naar finale nacompetitie

Geplaatst op 20 mei 2012 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Rigtersbleek heeft zich geplaatst voor de finale van de nacompetitie om lijfsbehoud in de Hoofdklasse C. De ploeg van trainer Eddy Boerhof (foto) was op eigen veld een maatje te groot voor het zwakke Germania, dat met een 5-0 nederlaag naar huis werd gestuurd. De van een blessure teruggekeerde Jurrie Stevens was met twee treffers de gevierde man aan de zijde van Rigtersbleek.

Rigtersbleek legde met een puike eerste helft de basis voor de grote overwinning. Mede dankzij de schutterende verdediging van Germania leidde de Enschedese ploeg met rust al met 3-0. Middenvelder Edwin Landeweerd zette zijn elftal halverwege de eerste helft op voorsprong, waarna de Bleek de voorsprong snel uitbouwde door doelpunten van Stevens en Nick van der Luyt. De bezoekers uit Groesbeek waren tot op dat moment slechts één keer gevaarlijk geweest voor het doel van doelman Remco Olde Hendrikman.

Het begin van de tweede helft leek het even alsof Germania het heft in handen nam, maar een doelpunt van opnieuw Stevens maakte een einde aan die illusie van de Groesbekers. Vlak voor tijd bekroonde spits Stef van der Velden zijn goede wedstrijd met een doelpunt, waarmee de eindstand op 5-0 werd bepaald.

Na afloop was Stevens erg blij met zijn treffers en de overwinning. ‘Ik was twee wedstrijden geschorst en stond in de basis, als je dan direct twee keer scoort is dat heel fijn’, erkende de aanvaller van de Enschedeërs. Volgende week neemt hij het met zijn ploeg op tegen Glanerbrug, de club waar hij na dit seizoen eigenlijk zou gaan spelen. Deze week kwam hij echter op deze beslissing terug, althans zo maakte Rigterbleek bekend. Stevens kijkt liever uit naar de dubbele confrontatie met Glanerbrug, dan dat hij het over zijn toekomst heeft. ‘Ik voetbal nu nog hier en zet me gewoon in voor Rigtersbleek. Als ik over twee weken die winnende kan binnenschieten zal ik dat niet nalaten.’ Wordt vervolgd dus. Het eerste duel staat gepland voor maandag 28 mei op sportpark Rigtersbleek.

Rigtersbleek – Germania 5-0 (3-0)
Scoreverloop: 24. Landeweerd 1-0, 31. Stevens 2-0, 45. Van der Luyt 3-0, 65. Stevens 4-0, 85. Van der Velden 5-0.