Zaterdag 24 februari 2024
Twentesport

Rigtersbleek-NEC 0-3 (0-1) – Analyse door Koen Kuiper

Geplaatst op 17 maart 2013 door   ·   Geen reacties

‘De thuisclub was niet best. De Bleek leed een terechte nederlaag. Beide ploegen hadden nog weinig laten zien toen NEC aan de leiding kwam, hoewel de thuisclub middels Postma een kans op de openingstreffer had gemist. De benutte strafschop van Diebels was bepaald niet goed voor het vertrouw van De Bleek dat eigenlijk de laatste tijd een opgaande lijn had gevonden. De ploeg had weinig controle, speelde achterin onrustig, sloeg veel te vaak het middenveld over met onnauwkeurige lange ballen, toonde weinig samenhang. Je zag geen verzorgd positiespel, kortom Rigtersbleek voetbalde niet. In de tweede helft probeerden ze het wel, maar wisten ze geen gevaar te stichten voor het doel van NEC. Postma zat niet in de wedstrijd, van de zijkanten kwam geen bruikbare voorzet. Het was dus een zeer matige wedstrijd.
Dat de Man of the Match bij NEC speelde, laat zich raden. Ik vond Diebels een gevaarlijke speler, een mooie voetballer ook.’

Rigtersbleek-NEC 0-3 (0-1)
Scoreverloop: 24. Diebels 0-1, 78. Van Hees 0-2, 90. Tiganj 0-3.

Man of the Match
: Gijs Diebels
Amusementswaarde: 5-
Sterren:
Gele kaarten: Tuin en Bongers (Rigtersbleek)

Bijzonderheid: Verzorger Han Polman (Rigtersbleek) kreeg een rode kaart.

Opstelling Rigtersbleek:
Remie; Benamirouche, Bongers (46. Zephat), Tuin (78. Priekaar), Sjardijn; Slotman, Uguz, Landeweerd; Verschoor, Postma, Ten Cate (83. Van der Luyt).

Koen Kuipe
r is freelance journalist

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief