Dinsdag 20 februari 2024
Twentesport

Rigtersbleek strijdt tegen Juliana’31 voor laatste kans in hoofdklasse

Geplaatst op 11 mei 2013 door   ·   Geen reacties

Doel RigtersbleekENSCHEDE – De wedstrijd tegen Juliana’31 van aankomende zondag is voor Rigtersbleek de laatste kans op lijfsbehoud in de hoofdklasse. De Enschedeërs moeten op bezoek in Malden winnen en hopen op puntverlies van Longa’30 om een beslissingswedstrijd uit het vuur te slepen.

Het team onder leiding van scheidend trainer Eddy Boerhof kan in ieder geval teruggrijpen naar de tegenvallende statistieken van Juliana’31. De tegenstander van de Enschedeërs wist in de afgelopen tien wedstrijden slechts twee keer te winnen (Be Quick 3-2, Nieuw Buinen 3-1) en speelde drie keer gelijk. Vijf keer werd verloren, waaronder ook de wedstrijd tegen laagvlieger Hoogeveen. Vorige week speelde Juliana’31 met 0-0 gelijk tegen Longa’30, de concurrent om een promotie/degradatieplaats van Rigtersbleek.

Rigtersbleek doet het met drie overwinningen en twee gelijke spelen in de afgelopen tien wedstrijden niet heel veel beter, maar vecht in tegenstelling tot Juliana’31 nog wel ergens voor. De ploeg kan op de slotdag directe degradatie ontlopen. Om dat doel te bereiken zal het de aandacht vooral op de verdediging moeten leggen. De ploeg heeft met spits Bas Postma een speler die bijna elke wedstrijd wel een doelpunt maakt, dus wanneer de nul gehouden wordt kan de ploeg maar zo voor een stunt zorgen.

Mocht dat niet lukken zal Rigtersbleek na drie seizoenen niet alleen afscheid nemen van de hoofdklasse, maar ook van trainer Eddy Boerhof. De Haaksbergenaar besloot eerder dit seizoen om volgend seizoen een jaar rust te nemen. Daarbij zullen de Enschedeërs in ieder geval afscheid nemen van middenvelder Edwin Landeweerd en de multifunctionele Milan Verschoor. Laatst genoemde vertrekt volgend jaar naar HSC’21.

De voor Rigtersbleek zo belangrijke wedstrijd tegen Juliana’31 begint zondag om 14.00 uur in het Gelderse Malden.

Foto: Rigtersbleek moet zondag in het duel tegen Juliana’31 proberen om het doel schoon te houden, iets wat niet veel lukte dit seizoen (bron: Sportfoto Regio Twente)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief