Rigtersbleek verliest tegen Rohda Raalte dure punten

Geplaatst op 28 januari 2012 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Rigtersbleek heeft tegen Rohda Raalte dure punten verloren. Het elftal van trainer Eddy Boerhof (foto) verloor met 3-1. De ploeg stond lange tijd met tien man op het veld, nadat keeper Olde Hendrikman rood kreeg voor hands. Rohda stond op dat moment al met 1-0 voor door een doelpunt van Melvin Velthuis. Invaller Sander Kok en Rick Vleems maakten de andere treffers voor de bezoekers. Nick van der Luyt was trefzeker voor Rigtersbleek. Door het verlies haakt Rigtersbleek voorlopig even af in de strijd om de bovenste plaatsen.

Trainer Eddy Boerhof had in aanloop naar de wedstrijd de taak om de geblesseerde en geschorste spelers te vervangen. Hij miste met verdediger Samir von Pieterson (knieblessure) en de spitsen Jurrie Stevens (gekneusde ribben) en Lesley Nahrwold (geschorst) drie basisspelers. Boerhof gunde Milan Verschoor en Burak Uguz een basisplaats. Erik van Oosterwijk speelde daardoor als rechtsbuiten. Tevens was er een basisplaats voor rechtsback Benamirouche.

Na 32 minuten leek de wedstrijd al gespeeld. Bij een 1-0 stand in het voordeel van Rohda maakte keeper Olde Hendrikman een handsbal buiten het strafschopgebied. De keeper kreeg daar de rode kaart voor. Daarmee leek het lot van de Enschedeërs al vroeg in de wedstrijd bezegeld. Keeperstrainer Kastelein (46 jaar) kwam als vervanger van Olde Hendrikman in het veld. Op slag van rust kreeg Rigtersbleek via Milan Verschoor een grote kans om op gelijke hoogte te komen met Rohda. De 18-jarige rechtsbuiten mikte echter op de paal, waarmee beide ploegen met een 0-1 tussenstand de kleedkamers opzochten.

De tweede helft begon met een offensief van Rohda, wat resulteerde in een doelpunt van invaller Sander Kok. Daarmee leek de wedstrijd definitief beslist, maar niets was minder waar. Spits Nick van der Luyt deed iets terug door de 1-2 te scoren, waarna niet veel later ook Rohda met tien man verder moest. Ten Den moest het veld na een harde charge verlaten. Dat verdediger Agelink vervolgens vervangen werd door aanvaller Van der Velden was tekenend voor de intentie van de thuisploeg: alles of niets. Er kwamen enkele kansen voor Rigtersbleek om de gelijkmaker binnen te schieten, maar net op het moment dat de verdedigers van Rohda onder de druk leken te bezwijken maakte de ploeg 1-3. Rick Vleems was de doelpuntenmaker na een vlijmscherpe counter. Hoewel Rohda vervolgens nog een grote kans kreeg, bleef het bij 1-3.

Door het verlies blijft Rigtersbleek de nummer zeven van de topklasse met 22 punten. Rohda is in ieder geval voor één dag koploper. Het elftal heeft met 28 punten één punt voorsprong op Alcides, dat morgen in actie komt tegen hekkensluiter Hoogeveen.

Rigtersbleek – Rohda Raalte 1-3 (0-1)
6. Velthuis 0-1, 62. Kok 0-2, 69. Van der Luyt 1-2, 90. Vleems 1-3