Rigtersbleek weet weer eens te winnen, remise De Zweef

Geplaatst op 27 oktober 2019 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Er moest lang op worden gewacht, maar Rigtersbleek heeft in de eerste klasse van het zondagvoetbal weer eens gewonnen. Op eigen veld wezen de Enschedeërs vanmiddag Bemmel verrassend met 2-1 terug. De ploeg van Twekkelerveld oogde gretig en dat moest ook wel, want een jongen van de Bleek draagt graag rood, van huis-uit, als het maar niet de rode lantaarn is.

Verder pakte De Zweef vanmiddag, ook thuis, een punt in de eerste van de jaarlijkse twee ‘burenruzies’. Het werd op sportpark Gagelman 2-2.

Rigtersbleek-Bemmel 2-1 (1-0)
De eerste driepunter voor het team van trainer Mete Soygül. De goals kwamen op naam van Dario Dore en Faisal Toryalai Rostami, eenthe voor en eentje na de rust en de opponenten kwam slechts één keer langdszij. De winst was nodig ook, want een echte jongen van de Bleek wil hoger-op. Door de overwinning verlaat Rigtersbleek nu de degradatiezone en staat de club met vijf punten op de tiende plek en met slechts een punt minder dan Stevo. Volgende week gaat de ploeg op reis naar Salland om daar Angstgegner Rohda Raalte te bestrijden.

De Zweef-Rohda Raalte 2-2 (0-1)
Dankzij twee benutte strafschoppen van Roy ten Dam sprokkelden de Nijverdalse blauwhemden van trainer Anton Wennemers een tweede punt. Dat is een verdubbeling van het aantal en honderd procent meer dam HVV Tubantia uit Hengelo dat er tot op heden één vergaarde. Rohda was trouwens een klasse beter dan De Zweef, maar onmachtig in de aanval, zeker in de eerste helft. De van SVZW in Wierden naar Raalte teruggekeerde Deniz Sahbaz bracht de bezoekers al snel op voorsprong Na de rust kwamen die ‘pengels’ van Ten Dam en het jagende Rohda kreeg dankzij Wesley Hansler de dik verdiende remise.

De Bataven-HVV Tubantia 4-0 (0-0)
De ploeg uit Gendt had al twee weken niet gewonnen en van de spirit om dit nu voor eigen publiek wel weer een keer te doen werden de bezoekers uit Hengelo het slachtoffer. HVV Tubantia kreeg bij De Bataven een pittige 4-0 nederlaag aan de broek. Daarleek het in de eerst helft nog niet op, want de rust brak aan bij de dubbelblanke stand. Tien minuten na de thee zette Martijn Fransen de Gendtenaren op 1-0. En toen was de beer los, wat heet, drie beren, want Siem van Huet, Emile Lieuwen en Damon van Hoften maakten er 4-0 van.

Heino-TVC’28 1-0 (0-0)
In een gelijkopgaande wedstrijd hadden de bezoekers uit Tubbergen wel een punt verdiend, maar Heino trok met een goal van Robin Gerritsen, tien minuten voor het eindsignaal gescoord, aan het langste eind. Het was een potje fysiek voetbal, waarbij de thuisclub iets meet techniek en de uitclub iets meer inzet toonde, kortom, een partijtje voetbal tussen twee gelijkwaardige teams, sportief maar stevig, wat Stef Roelofs en Thijs Koopman van TVC’28 op een gele kaart kwam staan, die ‘wedstrijd’ won TVC’28 vanmiddag dus met 0-2.

BVC’12-Stevo 3-1 (1-0)
Stevo heeft zichzelf vanmiddag tekort gedaan, want verloor onnodig. Een van de weinige geslaagde aanvallen van de gastheren leidde na tien minuten tot een doelpunt, wat op dat moment verdiend was, misschien tot aan rust, maar daarna dicteerde Stevo de wedstrijd en de ploeg van trainer Geert Veldhuis beloonde dat overwicht met een goal van Roy Wigger. Daarna kregen Mike Nijkamp en Niels Wigger mogelijkheden om Stevo op voorsprong te zetten. Een gelijkspel was ook goed, maar in plaats daarvan scoorde BVC’12 nog twee keer, waarvan één maal uit een strafschop.