Rigtersbleek – Be Quick 1887 0-1 (0-0) – Analyse door Dennis Sepp

Geplaatst op 11 maart 2012 door   ·   Geen reacties

‘De eerste helft was het niveau van de wedstrijd aardig, iets wat in de tweede helft wegzakte. Het eerste kwartier had Rigtersbleek meer balbezit en kreeg het via Stef van der Velden ook een kans. Hij nam de bal op de vijf meter aan en schoot met buitenkant rechts over. Volgens mij had hij daar beter mee om moeten gaan. Met links had die die bal binnen kunnen schieten. Dat was overigens direct het enige wapenfeitje van Rigtersbleek van de hele wedstrijd. Veelzeggend. Aan de andere kant was Be Quick wel enkele keren gevaarlijk. Dat was vooral te danken aan hun spits, Alex Christovao M’Futila. Hij was enkele keren gevaarlijk. Zo kwam hij een keer 1-op-1 tegenover Rigtersbleek-keeper Remco Olde Hendrikman en schoot hij een keer op de lat. Scoren deed hij in de eerste helft echter niet.

In de tweede helft ging Christovao M’Futila vrolijk verder met het stichten van gevaar voor het doel van Rigtersbleek. Hij schoot een keer in het zijnet en, net als in de eerste helft, op de lat. Hoe het kwam dat hij zoveel kansen kreeg? Be Quick speelde goed in de omschakeling. Zocht de spits en die was erg balsterk. Via hem werd de aanval verder opgebouwd. Be Quick was wat dat betreft messcherp. Ze waren continue gevaarlijk met hun snelheid en kracht. Het tempo lag af en toe echter te laag. De Bleek had denk ik wel het merendeel van het balbezit, maar had het voorin niet goed staan. Er stonden twee rechtspoten in het centrum en dat werkte niet echt. Jasper Agelink had af en toe wel een crossbal op Nahrwold, die dan een actie maakte, maar aan de andere kant werd Nick van der Luyt niet echt gebruikt. Het duel stevende dan ook af op een gelijkspel, ware het niet dat Be Quick ietwat gelukkig een vrije trap kreeg op een mooie positie. Volgens mij was dat niet terecht. Agelink had al geel en haalde een doorgebroken speler neer, dus hij had dan op zijn minst zijn tweede gele kaart moeten krijgen en dus een rode. Dat deed de scheidsrechter echter niet. De vrije trap die resteerde werd op fantastische wijze in de bovenhoek geschoten door Yilmaz van Be Quick. Eigenlijk besliste de scheidsrechter dus de wedstrijd. Op basis van kansen was de overwinning van Be Quick terecht, buiten de kansen om was 0-0 ook terecht geweest.

Van der Velden is overigens een spits die een bal vast kan houden, daar maakte Rigtersbleek niet echt veel gebruik van. Het had wat mij betreft wel iets oppertunistischer gekund van de Bleek. Omdat er niet zoveel gebeurde heb ik de amusementswaarde op een zes ingeschat. De man van de wedstrijd was in mijn ogen Alex Christovao M’Futila, de spits van Be Quick 1887. Hij speelde erg sterk.’

Rigtersbleek – Be Quick 1887 0-1 (0-0)