Zondag 19 mei 2024
Twentesport

Ruime overwinning voor Excelsior’31

Geplaatst op 14 april 2012 door   ·   14 Reacties

RIJSSEN – Excelsior’31 heeft op eigen veld een knappe overwinning geboekt op sc Genemuiden. Na een matige eerste helft sloegen de Rijssenaren na rust toe, 4-1.

Het treffen tussen de twee Overijsselse Topklassers was een duel waar buiten de eer weinig meer op het spel stond. Omdat Excelsior’31 graag hoog wil eindigen in de Topklasse, was de ploeg gebaat bij een overwinning op naaste concurrent Genemuiden. In de eerste helft was daar echter weinig van te zien, beide ploegen speelden in een matig tempo en doelrijpe kansen bleven nagenoeg uit. Excelsior-doelman Kok moest zich een keer strekken, om een vrije trap van Rothman te keren.

Na de hervatting kwam er meer actie. Niek Davina (foto) opende de score na een knappe aanval. Kort daarna bracht Robert Wilens de stand op 2-0. Excelsior liet goed voetbal zien en drukte Genemuiden ver terug. Toch wist Patrick Lip tegen te scoren en de spanning weer wat terug te brengen.

Excelsior’31 liet zich niet van de wijs brengen en Davina en Gradus Hempenius wisten er voor te zorgen dat het duel eindigde in een ruime 4-1 overwinning voor Excelsior.

Excelsior’31 – SC Genemuiden 4-1 (0-0)
Scoreverloop:
61. Davina 1-0, 64. Wilens 2-0, 73. Lip 2-1, 76. Davina 3-1. 79. Hempenius 4-1
Excelsior’31: Kok, Borghuis, David, Lubbers, Gerritsen Mulkes, Rosink (58. Ten Hove), Isa, Davina (84. Winkelhuis), Hempenius (88. Ozkok), Wilens, Michels.

 (foto Excelsior’31)

Delen is sportief

Reacties (14)

 1. Jan says:

  wie was hier vanmiddag om de sterren te verdelen? zal wel weer een haaksbergenaar zijn die weinig lichtpuntjes heeft gezien !

 2. Herman says:

  Ach,ja niet druk om maken, laten ze daar hun eigen feestje maar gaan vieren,in het vriendjes klassement.

 3. Bert says:

  Fantastische 2e helft! David was de enige speler die zowel de 1e als de 2e helft goed speelde, maar toch is Davina met 2 goals en een assist de man van de wedstrijd. Ook Wilens was weer erg sterk.
  Hempenius was dramatisch, ondanks zijn mooie goal.

  Sterren: Davina, Wilens en David.

 4. Remco says:

  @ Bert,

  Welke wedstrijd heb jij gezien dan..?

  Ben je er wel geweest ? Gradus kreeg niet voor niets een publiekswissel.maar ja toen zat jij wellicht al in de kantine..

 5. Bert says:

  Remco, ik heb de volle 91 minuten gezien. Gradus kreeg absoluut geen publiekswissel, want die had Davina al gekregen! Ik kan niet ontkennen dat Gradus een mooie goal maakte en 2 leuke acties had gedurende de wedstrijd, maar ik vergeet ook niet hoe vaak hij in een wedstrijd balverlies lijd… Het is een egotripper en loopt veel te veel met de bal en je ziet aan de houding van zijn medespelers dat ze zich daar aan irriteren. Maar daar let jij niet op. Jij onthoud alleen de doelpunten en de assists of de hakjes en trucjes…

 6. danny says:

  beste bert een egotripper??
  waarom altijd zoveel reacties hierover hij mag blij zijn dat hij na wke gaat daar zijn ze niet zo schijnheilig en als hij slecht is zeggen ze hem dat recht in zn gezicht en niet via internet!

 7. Ramon says:

  Als er 1 geen egotripper is,maar een sociale jongen,dan is dat Gradus wel,een symphatieke vent met een groot voetbalhart,hij kreeg gewoon een publiekswissel(Davina idem dito)..hij vertrekt naar WKE omdat dat meer bij zijn cultuur past,maar denk dat Bert daar een andere mening over heeft.

 8. Bert says:

  Hebben jullie allemaal stront voor de ogen ofzo? Een blinde ziet zelfs dat Hempenius elke wedstrijd weer 34 spelers voorbij wil spelen alvorens hij een bal afspeelt. Daarnaast wilt hij elke beslissende cross/steekpass geven…Het is gewoon een egoïst. Kijk Wilens, fantastisch voorbeeld! Gunt anderen een doelpunt, kaatst, legt een bal breed en knokt keihard voor het team, zelfs in balverlies. Hempenius is alleen nuttig als hij wat vaker de bal afspeelt en niet alleen de combinatie zoekt met Wilens, als hij minder balverlies lijd en ook in balverlies omschakeld! Voor de rest lijkt hij me een prima persoon en kan hij wel degelijk goed voetballen. Maar tot nu toe ben ik niet kapot van hem, sowieso niet de beste van Excelsior’31 op dit moment. Daar komen er 3 anderen voor in aanmerking!

 9. kees says:

  @Bert,denk dat jezelf stront in de ogen hebt,want er staan maar 22 spelers op het veld incl. hempenius zelf,hoe moet die dan 34 spelers voorbij gaan hahahaha

 10. johan says:

  kees,

  wijsneus,als je dezelfde speler 2 maal of 3 maal voorbij wil kom je gauw aan 34 keer,maar ja zover gaat jou interlect niet, jammer.

 11. Bert says:

  Haha bedankt Johan, daar zit wat in! Ik bedoelde daarmee te zeggen dat hij maar al te graag ‘bij wijze van’ alle spelers op het veld wil passeren, voordat hij een keer de bal afspeelt. Ik kijk liever naar een Wilens of Michels dan naar Hempenius. Mijn mening…

 12. kees says:

  Dan heeft Berthil ter Avest geen verstand van voetballen,want hij heeft hempenius gekozen tot man of the match..haha die bertje…

 13. danny says:

  kees en bert maak eens wat van jullie eigen leven dan te zeuren hier op internet! nooit het 1ste elftal van excelsior gehaald zeker?? of te weinig aandacht thuis?

 14. kees says:

  Sorry Danny,je hebt gelijk,ik ga wel weer bij Glanerbrug kijken.
Archief