Vrijdag 29 maart 2024

Ruime winst op eigen veld geeft Excelsior’31 de kop

Geplaatst op 21 oktober 2017 door   ·   Geen reacties

RIJSSEN – Excelsior’31 heeft door SDC Puttten ruim te verslaan de koppositie in de hoofdklasse veroverd. Wat de toeschouwers bij zal blijven is het doelpunt van Hakim Ezafzafi, van een meter of veertig, met een boog over de ver voor zijn goal staande keeper.

Er was op de regelmatige 4-0 zege niets af te dingen, want de roodhemden waren op de eigen Koerbelt heer en meester. Bij rust was het 1-0 door een doelpunt van Cem Köse, daarvoor had Hylke Penterman een strafschop hoog overgeschoten. Na de pauze trof Penterman dan toch doel en maakte 2-0, Ezafzafi met zijn weergaloze beauty 3-0 en Penterman met zijn tweede 4-0.

In de eerste helft hadden de Rijssenaren al afstand moeten nemen gezien hun veldoverwicht, al kwamen de gasten in de omschakeling gevaarlijk uit de hoek. In de tweede helft was Excelsior van de eerste tot de tweede minuut dominant. Putten was onmachtig en onder meer ex-prof Sander Duits (van Go Ahead Eagles) liet in woord en gebaar merken hiervan te balen.

Op basis van een iets beter doelsaldo dan Berkum staat de Rijssende ploeg van trainer Peter Wesselink nu bovenaan, komend weekend wacht het sterke Staphorst, ook nog uit, altijd lastig.