Zaterdag 20 april 2024

Schalkhaar verslaat Luctor na verlenging en pakt de titel

Geplaatst op 18 mei 2017 door   ·   Geen reacties

RIJSSEN – De beslissingswedstrijd in de tweeede klasse J tussen Schalkhaar en Luctor et Emergo uit Almelo is gewonnen door de ploeg uit Salland. Luctor boog een 1-0 achterstand om in 1-2 maar zag Schalkhaar vijf minuten voor tijd gelijk maken. In de verlenging scoorde Schalkhaar opnieuw. Die 3-2 bleek voldoende voor de titel en promotie naar de eerste klasse.

Luctor et Emergo leek in de tweede klasse op weg naar de titel. De Almeloërs stonden lange tijd bovenaan en onbedreigd waren op weg naar het kampioenschap. De laatste vijf wedstrijden van het seizoen ging het plotseling helemaal mis. Er werd niet meer gewonnen en Schalkhaar kwam elke week iets dichterbij. Uiteindelijk bleek de voorsprong van Luctor net niet voldoende, want op de laatste speeldag wisten de Sallanders in puntenaantal gelijk te komen. Dat betekende dat een beslissingswedstrijd  moest uitwijzen wie er kampioen zou worden. Dat duel  werd op het neutrale terrein van Excelsior’31 gespeeld.

In aanloop naar de ontmoeting wisten beide ploegen elkaar al op scherp te zetten met de nodige acties. Eenmaal in de wedstrijd was het Schalkhaar dat na een kwartier op voorsprong kwam. Kevin Manenschijn was het eindstation van een aanval en schoot onberispelijk raak. Luctor had moeite met de nieuwe tegenslag en slaagde er maar moeizaam in weer terug in de wedstrijd te komen. Kort voor rust werd het toch 1-1. Niels ten Hoeve zorgde ervoor dat zijn ploeg terug in de wedstrijd kwam.

Na rust nam de spanning meer en meer toe. Na een corner was het plotseling Danny Jacobs die raak kopte, waardoor Luctor op weg leek naar de titel. Schalkhaar zette alles op alles, kreeg kansen, maar de gelijkmaker bleef uit. Tot vijf minuten voor tijd. Koen Klosters wist toch nog te scoren en bezorgde beide ploegen overwerk. In de verlenging was het beste er duidelijk af bij Luctor. De teleurstelling van de late tegentreffer en het feit dat er in de wedstrijd al alles was gegeven brak de Almeloërs op. Milan te Riele scoorde de 3-2, een klap die Luctor niet meer te boven kwam.

Terwijl Schalkhaar uitbundig het onverwachte kampioenschap vierde, droop Luctor af. Voor de ALmeloërs die al weken lang de zekere kampioen leken, rest slechts de nacompetitie. Daar is een laatste uitweg om alsnog promotie te bewerkstelligen.

Schalkaar – Luctor et Emergo 3-2 (2-2, 1-1)
Scoreverloop: 16. Manenschijn 1-0, 43. Ten Hoeve 1-1, 65. Jacobs 1-2, 86. Klosters 2-2, 111. Ten Riele 3-2