Maandag 4 maart 2024
Twentesport

Ster erbij voor Davina en Garritsen

Geplaatst op 27 februari 2012 door   ·   1 Reactie

ENSCHEDE – Het voetbalpanel van TwenteSport.com had afgelopen weekend drie amateurwedstrijden op de rol staan. Zaterdag was Tonnie Elferink, voormalig doelpuntenmaker van oa Stevo, present bij de thuiswedstrijd van topklasser Excelsior’31 tegen Noorwijk (1-2). Hij gaf voor de amusementswaarde een 6.5 maar toonde zich in zijn uitgebreide beschouwing kritisch ten opzichte van het spel van de thuisclub.  ‘Beide ploegen speelden 4-4-2 waardoor er aan de zijkanten ruimte ontstond voor de beide backs. Excelsior wist daar niet veel gebruik van te maken, er kwamen vanaf de zijkanten weinig aanvallende impulsen’, luidde zo’n kritische noot van Elferink. Toen het 1-2 was geworden, verwacht hij dat Excelsior via wissels nog probeerde het verschil te maken. ‘Die wissels kwamen vrij laat. Vervolgens werd ook nog eens een back voor een back gewisseld. Dat maakt natuurlijk niet veel verschil. Ik weet niet wat Excelsior verder nog op de bank had, maar hier schoot het niet veel mee op. De laatste paar minuten ging Bartelds mee naar voren, dat had naar mijn mening wel wat eerder gemogen’, aldus de Diepenheimer die in Niek Davina (foto) de enige uitblinker zag aan Rijssense zijde. Hij kreeg een ster van Elferink.

Michel Steggink bezocht HSC-AFC (2-2) op sportpark Scholtenhagen in Haaksbergen de plek waar hij zelf als centrale verdediger talloze triomfen vierde. De Hengeloër gaf een 7 voor de amusementswaarde. Na de eerste helft van HSC’21 gaf Steggink zijn voormalige club die met 2-0 achterstond, nog weinig kans. Dat pakte anders uit. ‘Ik denk dat Paul Krabbe in de rust flink is uitgevallen, want er was veel meer druk en wil om te winnen bij de thuisploeg. In de eerste helft had ik dat gemist’, zei Steggink. Maar HSC maakte uit twee corners gelijk. ‘Toen draaide het spelbeeld volkomen. HSC ging op zoek naar de winnende treffer en dat leidde tot aardig wat kansen voor de Haaksbergenaren. Het was wachten op de 3-2, maar die bleef uit. Dat was vooral te danken aan de doelman van AFC, Raymond van Emmerik’, aldus Steggink die de Amsterdamse doelman benoemde tot Man of the Match. Linksback Koen Garritsen kreeg van hem een ster voor zijn goede spel.

Het hoofdklasse-duel Rigtersbleek-RKHVV (3-2) kreeg van rapporteur Gerrit Megelink 6 voor de amusementswaarde. ‘Ik heb kwalitatief geen hoogstaande wedstrijd gezien. Er werden veel fouten gemaakt en dat was vermakelijk, maar daar hoort geen hoog cijfer voor de amusementswaarde bij, vind ik. Daarom heb ik een krappe voldoende gegeven’, aldus de Hengeloër die constateerde dat de Bleek goed speelde, maar geen kans zag door te drukken. ‘Ze waren op alle vlakken beter: het positiespel, de combinaties en de voetbalfilosofie. Echt elk vlak! En als je het dan niet afmaakt, weet je dat je het moeilijk krijgt’, zei Megelink die desondanks de thuisclub zag winnen. Sterren gaf hij niet. Matchwinner Tom Slotman was de Man of the Match.

Voor het sterrenklassement: zie voorpagina.
Voor de uitgebreide analyses: KLIK HIER

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Theo says:

    Tja,………hoera een ster voor een speler van Excelsior31, hoe bestaat het,
Archief