Sterke seizoensstart voor SVZW en Vroomshoopse Boys

Geplaatst op 23 september 2017 door   ·   Geen reacties

VROOMSHOOP – Van de Twentse ploegen in de Hoofdklasse van het zaterdagvoetbal zijn SVZW en Vroomshoopse Boys goed aan het nieuwe seizoen begonnen. De Wierdenaren wonnen overtuigend bij FC Zutphen, terwijl Vroomshoop de punten tegen WHC in eigen huis hield. Aanstaande zaterdag treffen beide Twentse teams elkaar in Wierden. DETO ging fors onderuit tegen Flevo Boys. DOS’37 leed op eigen veld een kleine nederlaag tegen Barneveld.

Flevo Boys – DETO 5-1 (1-1)
Scoreverloop: Smit 0-1, Spaan 1-1, Van der Wal 2-1, Strengelt 3-1, Post 4-1 en 5-1.

DETO begon goed aan de wedstrijd en kwam door een doelpunt van Smit ook op voorsprong. Spaan maakte namens de thuisploeg gelijk. Na rust bleek Flevo Boys veel beter dan DETO.  De Vriezenveners speelden een erg zwakke tweede helft en werden volledig overlopen. Treffers van Van der Wal, Strengelt en twee keer Post zorgden ervoor dat de eindstand op 5-1 kwam. Een resultaat waar niets op af te dingen viel en dat ook nog hoger had kunnen uitvallen.

DOS’37 – SDV Barneveld 1-2 (1-1)
Scoreverloop:  Knul 0-1, Mulderij 1-1, Knul 1-2.

In een leuke gelijkopgaande wedstrijd moest DOS’37 toch haar meerdere erkennen in de bezoekers uit Barneveld. Na een vroege achterstand maakte Mulderij gelijk. Na rust schoot Barneveld op fraaie wijze een vrije trap binnen. Die achterstand kwam DOS niet meer te boven.

FC Zutphen – SVZW 0-3 (0-1).
Scoreverloop: Sahbaz 0-1, Maskoul 0-2, Basut 0-3.

SVZW kende een droomstart, want al na drie minuten lukte het Sahbaz om de score te openen. Die stand bleef tot de rust ongewijzigd. Toen kort na de hervatting de keeper van Zutphen met rood het veld moest verlaten was de wedstrijd gespeeld. De doelman haalde een doorgebroken speler onderuit en dus was de veldverwijzing het logische gevolg. Yessin Maskould kopte op aangeven van Sahbaz de 0-2 achter de inval-doelman, waarna Basut de eindstand op 0-3 bepaalde.

Vroomshoopse Boys – WHC  3-2 (3-1)
Scoreverloop: Scholten 1-0, Hutten 2-0 en 3-0, Kamphuis 3-1, 3-2.

Vroomshoopse Boys maakte er tegen WHC een bijzondere wedstrijd van. Scholten en Hutten brachten samen de thuisploeg op een ruime 3-0 voorsprong. Daarmee leek het duel vroegtijdig beslist. WHC liet het er niet bij zitten, scoorde voor rust nog tegen en na rust nogmaals, beide keren door Menno Kamphuis, de van Hulzense Boys overgenomen diepe spiets. Met de 3-2 was de spanning volledig terug. Hoewel de ploeg uit Wezep zocht naar de gelijkmaker, kwam die er niet meer en eindige het duel in 3-2.