Nog geen beslissingen in nacompetitie eerste klasse

Geplaatst op 21 mei 2017 door   ·   Geen reacties
ALMELO – Stevo en BWO hebben goede zaken gedaan in de nacompetitie om twee plekken in de eerste klasse van het zondagvoetbal. Beide ploegen wisten hun wedstrijd te winnen. TVC’28 boekte een gelijkspel bij SDC’12 in Denekamp. Luctor et Emergo bleef ook steken op een puntendeling, op bezoek bij FC Winterswijk. De returns zijn komende donderdag.

Concordia Wehl – Stevo 1-2 (0-2)
Scoreverloop: N. Wigger 0-1, Nieuwmeijer 0-2, Rasing 1-2.

Onder leiding van interim coach Alfons Kruiper ging Stevo op bezoek bij Concordia Wehl. De thuisploeg zag het treffen met de tot de nacompetitie veroordeelde Geesternaren als een buitenkansje en ging fel van start. Stvelo nam het heft al snel in handen en in de vierde minuut schoot Niels Wigger op de paal. Even later was het alsnog raak door de Stevo-spits. Een misverstand tussen de keeper en een speler van Concordia zorgde ervoor dat Niels de bal simpel in het doel kon werken. Na enkele gevaarlijke corners van Concordia was het opnieuw Stevo dat scoorde. Roy Wigger bereikte Thijs Nieuwmeijer, die  vrij voor het doel van Concordia stond. Nieuwmeijer had de hoek voor het uitkiezen en schoot raak.

Stevo verzuimde door te drukken en liet Concordia terug in de wedstrijd komen. Hoewel de rust nog wel werd bereikt met de 0-2 stand, was al duidelijk dat het duel nog niet was gespeeld. Na rust zette Concordia aan. Ook Stevo kreeg mogelijkheden, maar het was Rasing die de stand op 1-2 bracht. De thuisploeg ging op jacht naar de gelijkmaker, maar zover liet Stevo het niet komen. Door de 1-2 stand wordt de return in Geesteren aanstaande donderdag in elk geval een spannend duel.

SDC’12 – TVC’28 1-1 (1-0).
Scoreverloop: Sanders 1-0, Staarink 1-1.

Op papier misschien wel het mooiste affiche van de middag, het treffen tussen SDC’12 dat graag omhoog wil en TVC’28 dat strijd voor lijfsbehoud. De Denekampers leken te beseffen dat er tegen de ploeg uit Tubbergen niets te verliezen was en gingen vrijuit spelend van start. Die tactiek leek TVC’28 te overrompelen, met als gevolg dat Sanders al na zes minuten de score kon openen. Na die vliegende start was ook de ploeg uit Tubbergen wakker geschud waarna er een gelijkopgaand duel te zien was. TVC probeerde op gelijke hoogte te komen, maar waakte er ook voor vooral niet tegen een hogere achterstand aan te lopen. Tot de rust bleef het ondanks enkele goede mogelijkheden bij de 1-0.

Na rust trok TVC’28 het spel meer naar zich toe. Dat resulteerde uiteindelijk in de verdiende gelijkmaker door Staarink. Bij die 1-1 bleef het, waardoor het tweede onderlinge treffen nog volledig open ligt.

FC Winterswijk – Luctor 1-1 (0-0).
Scoreverloop: D. te Winkel 1-0 (pen.), Telgenkamp 1-1.

Bij Luctor, dat na een beslissingswedstrijd de titel verspeelde, staat de zaak op scherp. Of het een vorm van overconcentratie of gewoon te graag willen winnen was, is niet duidelijk. Feit is wel dat na een saaie eerste helft waarin weinig noemenswaardig gebeurde,  Ferhat Ayhan van Luctor et Emergo de wedstrijd  ongewild op gang bracht, door  de bal op te pakken in zijn eigen penaltygebied. Ayhan leek te denken dat er als was gefloten en wilde het spel hervatten. Scheidsrechter Van Zuuk had alleen geen signaal gegeven  en op aandringen van zijn assistent wees de arbiter naar de stip. Na een minutenlange onderbreking, waarbij de bezoekende trainer Kenan Durmusoglu uit woede het veld instormde, hield Daniël te Winkel zijn hoofd koel: 1-0.

Nadat de gemoederen wat beroerd waren en er weer gevoetbald werd, was het Luctor dat plotseling liet zien heel wat in huis te hebben. Winterswijk werd terug gedrongen en de jacht op de gelijkmaker geopend. Het duurde lang voordat die er kwam. Na een aantal goede mogelijkheden, was het Telgenkamp die in de slotfase de stand op 1-1 bracht. Een gelijkspel waar Luctor zeker recht op had. De Almeloërs zullen in de return het hoofd koel moeten houden om zo de tweede wedstrijd tot een beter eind te kunnen brengen.

BWO – Leones 2-0 (2-0)
Scoreverloop: Nijhof 1-0, Nijhof  2-0.