Zaterdag 15 juni 2024
Twentesport

Stevo en Rigtersbleek delen de punten; BWO spekkoper

Geplaatst op 26 november 2017 door   ·   Geen reacties

GEESTEREN – Veel wedstrijden in de eerste klasse van het zondagvoetbal werden wegens de regen afgelast, waaronder de Twentse derby De Zweef-HVV Tubantia.

In de andere derby deelden Stevo en Rigtersbleek de punten, tijdens een spectaculaire wedstrijd. BWO was spekkoper door op sportpark De Noork in Hengelo met 1-0 van SC Bemmel te winnen.

Het leek in Geesteren een makkelijke middag te worden voor het huisteam van de Peuverweide dat sterk startte en kansen schiep met fris aanvallend voetbal, waarvan noeste werkkracht de motor is en combinatiedrift de acceleratieslinger. Rigtersbleek toonde zich ook vanmiddag meer een stadsploeg met een mix van aanstormende talenten en elders gerijpte routiniers.

Hoe dan ook, Stevo ging voortvarend uit de spreekwoordelijk genopte sloffen, ofschoon de ploeg uit Enschede nadrukkelijk beter voetbalde, hoewel soms net iets te frivool. De genoemde werkkracht van Stevo compenseerde veel, zeker in de uitvallen, wat tegenwoordig de omschakeling schijnt te heten met de beide Wiggers als acceleratieslingers, maar doelpaal, doellat en doelman stonden lang een treffer in de weg. Het was Niels Wigger die uiteindelijk een bal tussen paal, lat en keeper wist te krijgen, twee keer zelfs, eentje voor en eentje na het theewater.

En toen pas bleek de Bleek dat het aan de bak moest. Het kwam het voetbal niet ten goede, maar de wedstrijd wel. De van ATC’65 afkomstige Max Krake zorgde voor de aansluitingstreffer en Jasper Agelink, zoon van de Bleek, maar een paar jaar in de kost geweest bij HSC’21, voor de gelijkmaker. Beide doelpunten vielen uit een standaardsituatie, twee keer een corner.

BWO
En dan BWO-Bemmel. Het vorig jaar via de nacompetitie naar de eerste klasse gepromoveerde Blauw Wit Oost leek een moeilijk seizoen tegemoet te gaan, na de uittocht van de naar Quick’20 vertrokken Wesley van Houten en Dennis Kemerink. De start was inderdaad moeilijk en afgelopen week deelde de door de wol geverfde net aangetreden trainer Peter Schulte mee na afloop van dit seizoen alweer te vertrekken vanwege een mismatch tussen gezelligheid en prestatiedrang.

Mogelijk bracht Schulte in de selectie een schokeffect teweeg, hoe dan ook won BWO thuis van Sportclub Bemmel en steeg daardoor van de elfde naar de zevende plek. Het is wat geflatteerd omdat er ploegen zijn met minder gespeelde wedstrijden Zo heeft stadgenoot HVV Tubantia een punt én een wedstrijd minder en streekgenoot De Zweef uit Nijverdal heeft ook één punt minder, maar liefst twee wedstrijden minder gespeeld.

Hoe dan ook is de tweede driepunter van het seizoen voor BWO van vitaal belang. Voor het enige doelpunt van de wedstrijd tekende de ‘hangende spits’ Bryan Nijhof, halverwege de tweee helft.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief