Woensdag 12 juni 2024
Twentesport

Stevo en TVC’28 spelen bij MVV derby om handhaving

Geplaatst op 10 juni 2017 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Vooraf belooft het de wedstrijd van het jaar te worden, de derby tussen TVC’28 en Stevo, met als inzet handhaving in de eerste klasse van het zondagvoetbal. Normaal zijn de onderlinge duels al beladen, zondagmiddag zal het een strijd worden die de reguliere wedstrijden overtreft.

Wie had bij het begin van het seizoen gedacht dat Stevo en TVC’28 tot de allerlaatste speeldag zouden moeten strijden om handhaving? In de loop van het seizoen werd al wel duidelijk dat beide clubs een moeizaam seizoen doormaakten, maar nacompetitie met als inzet handhaving leek ver weg. Toch kwam het zover. Daarin ging het vervolgens opnieuw voor beide clubs helemaal mis. BWO bleek beter dan Stevo en FC Winterswijk toonde zich heel iets beter dan TVC’28. Daar waar beide andere clubs promoveerden, bleven de twee verenigingen uit de gemeente Tubbergen met een grote teleurstelling achter.

Tweede klasse
Gevolg van het verlies is dat een van beide clubs komend seizoen zal afdalen naar de tweede klasse. Wie dat zal zijn wordt vastgesteld in een rechtstreeks duel op neutraal terrein. Op het hoofdveld van MVV ’29 in Mariaparochie/Harbrinkhoek strijden STEVO en TVC ’28 zondagmiddag voor een laatste te vergeven plek in de eerste klasse voor het nieuwe seizoen.

In Harbrinkhoek zullen de teams qua samenstelling er waarschijnlijk nogal anders uitzien dan in de eerder gespeelde wedstrijden. Zowel STEVO als TVC kampt met personele problemen door schorsingen en blessures. Het zal hoe dan ook een hele klus worden voor de beide trainers om alle posities zo sterk mogelijk te bezetten.

duizenden toeschouwers
De wedstrijd op sportcomplex het Frielink begint om 14.00 uur. Voor het duel worden zeker tweeduizend supporters van beide clubs verwacht. Vanaf het speelveld van TVC’28 vertrekken enkele honderden supporters op de fiets naar het sportpark Frielink in Mariaparochie/Harbrinkhoek. De aanloop naar het duel was bewogen. Zo wilde TVC’28 aanvankelijk niet voetballen op het veld van MVV’29, maar de KNVB dwong de club er toch ten strijde te trekken.

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief