Vrijdag 29 maart 2024

Stevo enige Twentse ploeg in eerste klasse naar winst

Geplaatst op 22 september 2019 door   ·   Geen reacties

NIJVERDAL – De eerste derby in de eerste klasse van het zondagvoetbal was meteen bij aanvang van de competitie die van De Zweef tegen Stevo. De bezoekers uit Geesteren wonnen op Gagelman in Nijverdal. Ook de tweede club uit de gemeente Tubbergen, TVC’28, kwam tot winst, bij Voorwaarts Twello.

Rigtersbleek opende in Enschede met een gelijkspel tegen FC Winterswijk en HVVV Tubantia begon het seizoen met een nederlaag in een uitwedstrijd.

De Zweef–Stevo 1-2 (0-1)
De ploeg uit Geesteren was driekwart wedstrijd heer en meester, vooral door fysiek spel (bij De Zweef noemen ze dat voetbal van houthakkers-met-de-lange bal), waartegen de jeugdige technici uit Nijverdal het vaak moesten afleggen. In de derde minuut al zette Mauro Plegt uit een corner van Stijn Harmelink bezoekers op 0-1.Stevo onderstreepte kort na rust het veldoverwicht met een goal van Hugo Weerink. Gaandeweg kreeg De Zweef toch meer greep op de wedstrijd, mede door het inbrengen van ‘tegenbeer’ Dennis van der Lely als tegen-beer. Kort voor tijd kon de wedstrijd nog kantelen toen een door Weerink veroorzaakte penalty door Roy ten Dam werd benut.

Voorwaarts–TVC’28 1-2 (1-0)
Op het sportpark De Laene namen de gastheren al na dik tien minuten afstand en liepen de Tubbergenaren lang achter de feiten aan. In de loop van de eerste helft werd TVC’28 sterker, maar tot scoren kwam de ploeg van de nieuwe oefenmeester Michiel Mensink niet. In de tweede helft joegen de Tubbergenaren meteen op de gelijkmaker, maar Voorwaarts bllek in zijn achterwaarts lastig te bestrijden, maar een pegel van Okke Schepers van afstand betekende toch de gelijkmaker. Daarna kon én ging het gelijk op met kansen voor beide teams. Vrij fortuinlijk kwam TVC’28 aan drie punten, want door een grote fout (verkeerde teruspeelbal) kon Kelvin Stopel de winnende goal scoren.

Rigtersbleek-FC Winterswijkk 3-3 (2-2)
Het was géén saaie pot voetbal, waarbij met name in het eerste bedrijf de Bleek op eigen veld aan gort werd gespeeld, maar het stond vooor de thee 2-2, doordat de Enschedeërs de kansen die ze kregen benutten en de Winterswijkse ploeg van de Haaksbergse trainer John Gielink, die trouwens vier jaar Rigterbleek van oefenstof voorzag, de mooiste mogelijkheden om zeep hield. Voor de thuisploeg scoorden voor rust Vinke en Dore en na rust nam bracht Dore de Bleek zelfs op 3-2, waarna Winterwsijk nog wel gelijk maakte. Daar zal de nieuwe trainer Mete Soygül van de Bleek, die grote successen boekte bij Barbaros in Hengelo, gezien het wedstrijdbeeld mee kunnen leven.

SC Bemmel–HVV Tubantia 4-1 (2-0)
De ouverture van het seizoen werd voor HVV Tubantia een sof, want bij werd in SC Bemmel met 4-1 verloren. Al binnen het half uur stond het 2-0 en tot overmaat moest doelman Tim Sickman, opgeleid bij Vroomshoopse Boys, na een tweede gele kaart, met rood van het veld. De keeper, vorig jaar onder contract bij SVZW, dat hem ruilde met de vorige HVV-doelman Bakker, zal zich een andere start van het seizoen hebben voorgesteld. Wat voor heel Tubantia geldt, want Bas ter Horst scoorde nog wel een eretreffer, maar Bemmel trof nog twee keer doel.