Stevo pakt in derby laatste strohalm in degradatiestrijd

Geplaatst op 27 april 2013 door   ·   Geen reacties

tvc-stevo-1GEESTEREN – Stevo heeft in de derby tegen TVC’28 de laatste strohalm in de strijd tegen degradatie gepakt. Zowel Geesteren als Tubbergen waren massaal uitgelopen om zaterdagavond de thuisploeg met 3-0 winnen. Roy Wigger (foto) maakte met twee doelpunten en een assist het verschil.

Bijna alle ingrediënten voor een mooie voetbalavond waren aanwezig. Een volgepakt sportpark de Peuverweide, vuurwerk bij de opkomst van de spelers en twee teams die aan elkaar gewaagd waren. Het enige nadeel was dat het veld waarop de burenruzie werd uitgevochten meer weg had van een steppe dan een voetbalveld.

Dat zou bepalend zijn voor de wedstrijd, want het technisch beter aangelegde TVC kon daardoor nooit echt het spel bepalen. Stevo hanteerde daarentegen de lange bal en dat bleek uiteindelijk effectiever. Nadat Niels Wigger zijn ploeg op voorsprong had gezet na een goede actie van Roy Wigger leek het hek van de dam. De uitblinkende Roy Wigger zelf tekende nog voor de rust voor de tweede Stevo-treffer en besliste de wedstrijd in de tweede helft door koelbloedig de 3-0 binnen te schieten. Het betekende de eindstand, waardoor de Geesterenaren voor even feest konden vieren.

Want de laatste strohalm is gepakt, weet ook trainer Bert Schippers. ‘We moeten nu even afwachten wat Achilles’12 morgen doet. In principe kunnen wij van elke tegenstander winnen, dat hebben we dit seizoen al wel bewezen. We moeten een serie bouwen en dan heb ik er vertrouwen in. Wij gaan degradatie ontlopen.’

Stevo loopt nu drie punten in op Achilles’12 en SDOUC en heeft nu 22 punten. De concurrenten verzamelden tot dusver 26 punten en komen zondag in actie tegen respectievelijk AWC en FC Presikhaaf.

Stevo – TVC’28 3-0 (2-0)
24. Niels Wigger 1-0, 32. Roy Wigger 2-0, 64. Roy Wigger 3-0.