Alleen winst voor Stevo en De Zweef in de eerste klasse

Geplaatst op 5 november 2017 door   ·   Geen reacties

GEESTEREN – Stevo heeft in de eerste klasse goede zaken gedaan, door te winnen van Quick 1888. Ook De Zweef won. BWO, Tubantia en Rigtersbleek waren minder succesvol, alle drie de ploegen verloren hun wedstrijd.

BWO – Heino 0-1 (0-1)
Scoreverloop: Kifeta 0-1.Voor rust ging de wedstrijd gelijk op. Dat veranderde toen een speler van Heino zijn tweede gele kaart kreeg. BWO kreeg de overhand en leek op weg naar een goed resultaat. Toch was het Heino dat wist te scoren. Die treffer zette de wedstrijd op zijn kop. Heino zakte steeds verder terug en liet het spel aan BWO. De Hengeloers wisten zich geen raad met het balbezit en slaagden er niet in de nummerieke meederheid uit te buiten.

Stevo – Quick 1888 3-0 (2-0)
Scoreverloop:N. Wigger 1-0, Reinerink 2-0, Steggink 3-0.

Stevo was duidelijk de betere ploeg, maar slaagde er geruime tijd niet in dat surplus in kwaliteit in cijfers uit te drukken. Pas na ruim een half uur kwamen de Geesternaren op voorsprong. Niels Wigger ving de bal op de borst op en schoot vanaf 25 meter in het doel. Kort voor rust werd een voorzet van Roy Wigger steenhard onder de lat ingekopt door Ingmar Reinerink. Na rust bracht Thomas Steggink de stand op 3-0 en was het duel beslist.

Rohda Raalte – Rigtersbleek 3-0 (2-0).

Scoreverloop:Coelho 1-0, Bakhuis 2-0, Bakhuis 3-0.

Nadat Rigtersbleek de eerste kans van de wedstrijd gemist had, was het Edilson José Coelho die randje buitenspel wel de openingsgoal van de wedstrijd maakte in de zeventiende minuut van de wedstrijd. Daarna was het Rohda Raalte dat het beste van het spel had en vlak voor rust de voorsprong verdubbelde via Teun Bakhuis die een afgeslagen vrije trap binnen mocht schieten.Na rust probeerde Rigtersbleek de aansluitingstreffer te maken, maar het was wederom Teun Bakhuis die de Raaltenaar naar veilige haven tikte, nadat de achterhoede van Rigtersbleek niet geheel vrij uit ging.

De Zweef – Schalkhaar 2-1 (0-0)
 Hendriks 1-0, Roetert 1-1, Ekuchu 2-1.

De Zweef was voetballend beter dan Schalkhaar, maar kon dat aanvallend niet in goals tot uitdrukking brengen.  Na rust was het wat beter. De Zweef kwam door knullig balverlies achterin van Schalkhaar met twee man voor de keeper en scoorde de 1-0. Al snel maakten de bezoekers gelijk, maar met een prachtige vrije trap scoorde Sharma Ekuchu de 2-1.

NEC – Tubantia 1-0 (1-0).
Scoreverloop: Dobson 1-0 (pen.).

Het enige doelpunt van deze wedstrijd is in de 21 minuut gemaakt door Johnny Dobson. In de 90e minuut waren er nog twee rode kaarten, 1 voor een NEC speler (2x geel) en voor Gilian Renssen  (tweede geel na veroorzaken penalty) van Tubantia. Op basis van de tweede helft had Tubantia wel een punt verdiend.