Stevo zonder te spelen Twentse winnaar eerste klasse

Geplaatst op 16 februari 2020 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Alle uit Twente clubs afkomstige in de eerste klasse van het zondagvoetbal speelden naar de weersomstandigheden: beroerd. De grote Twentse winnaar was Stevo, want de ploeg uit Geesteren gelastte de thuiswedstrijd in Geesteren af.

Rigtersbleek en HVV Tubantia verloren op eigen veld, TVC’28 De Zweef deden hetzelfde op vreemd terrein

Rigtersbleek-Voorwaarts 1-3 (1-1)
Het roemruchte Rigtersbleek, de traditieclub van het Twekkelerveld, laat de competitie van het eerste elftal helemaal lopen, want op eigen veld vet verliezen van Voorwaarts Twello, zoals vanmiddag is de Bleek onwaardig. Volgend jaar gaat het eerste elftal van de zondag naar deaterdag, met de huidige zondagtrainer Mete Soygül als oefenmeester Hij doet er verstandig aan een merendeels nieuwe selectie in de wei te brengen, want de huidige lichting is opgebrand, zo wordt met de week schrijnender.

HVV Tubantia-De Bataven 1-4 (1-1)
De overmacht van de gasten was groot, het scorend vermogen in de eerste helft beroerd, wat in de tweede helft werd ingehaald. Door een veelheid aan geluk en toeval ging de Hengelose formatie met 1-1 rusten. Jackson bracht de gasten aan de leiding en Ter Horst maakte zowaar gelijk.. Na de thee deed de verdeling van de doelpunten meer recht aan de verhoudingen in het veld, want ze vielen alle drie in het voordeel van de bezoekers en kwamen op het conto van Beijer 1-2, Lieuwen 1-3 en Aarntzen 1-4.

RKHVV-De Zweef 3-0 (1-0)
De thuisploeg won redelijk ruim van de Nijverdallers, vooral dankzij een goede tweede helft. De tamme eerste helft werd met 1-0 afgesloten door een doelpunt van Koesni dat uit de spteekwordelijk lucht kwam vallen. In de iets beter tweede helft scoorde RKHVV nóg twee keer, wat vaker had gekund, maar de Nijverdalse keeper Mark Klein Boonschate voorkwam met een aantal goede reddingen een groter nederlaag. Op de inzetten van Rekmans en De Lorijn was de Nijverdalse goalie kansloos.

Rohda Raalte-TVC’28 2-1 (1-1)
Door de winst van Rohda Raalte, met in de basis de van De Zweef overgekomen De Zweef, nadert deze club koploper BVC. Van de Raalter dadendrang werd TVC ‘28 de dupe. Halverwege de eerste helft scoorden de Tubbergenaren nog wel de 0-1 door een kopbal van Kelvin Stopel. Een doelpunt van, jawel, Dikkers bracht Rohda nog voor de thee op gelijke hoogte. Ook dat was een treffer met het hoofd. Ondanks een overwicht duurde het lang eer TVC’28 definitief diep in de tweede helft de winnend goal scoorde, weer een kopbal, nu van Wesley Hansler, opnieuw met het hoofd. Daardoor reisde de ploeg van trainer Michel Mensink met lege handen terug naar Tubbergen.