Streekderby tussen Achilles ’12 en Sportclub Enschede eindigt in saai gelijkspel

Geplaatst op 26 november 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De streekderby in de Eerste klasse E tussen Achilles ’12 en Sportclub Enschede is in een 1-1 gelijkspel geëindigd. Na een rode kaart voor Sportclub Enschede kwam de ploeg van trainer Theo Vonk in de 80e minuut op een 1-0 voorsprong. Achilles maakte vijf minuten later gelijk. Geen van beide ploegen maakte aanspraak op de volle winst.

De wedstrijd in Hengelo werd pas in de 80ste minuut opengebroken. Middenvelder Hassan Abou-Mohammed rondde een fraaie solo af met een stiftje over Achilles ’12-keeper Jody van den Berg en scoorde hiermee de 1-0. Dit terwijl de ploeg met tien man op het veld stond nadat middenvelder Rick Steenis van Sportclub na twee gele kaarten kon gaan douchen. Vijf minuten na de openingstreffer wist Achilles echter op gelijke hoogte te komen. Na een glijpartij van verdediger Thom Strijland kon spits Nick Harberink van Achilles ’12 de bal simpel binnenschieten: 1-1. In de resterende minuten was er nog een grote kopkans voor Sportclub Enschede, maar deze werd gemist.

De gelijkmaker in de 85ste minuut was een domper voor trainer Theo Vonk van Sportclub Enschede. ‘Als je met tien man tien minuten voor tijd 1-0 voorkomt, dan is het wel zuur dat we dat nog weggeven doordat een verdediger uitglijdt. Maar gezien het wedstrijdbeeld was de uitslag wel terecht denk ik.’ De trainer van Achilles ’12, Remco Hammink was ook tevreden met het gelijkspel. ‘In de eerste helft hadden we iets meer verdiend, maar maken we kansen niet af. Uiteindelijk moeten we tevreden zijn met dit verdiende gelijkspel. ‘

Door het gelijkspel neemt Sportclub Enschede de vierde plek over van AWC, dat evenveel punten heeft. De Enschedeërs hebben echter een beter doelsaldo. Achilles ’12 blijft negende, maar komt wel op gelijke hoogte met Alverna. Beide ploegen hebben dertien punten.

Achilles ’12 – Sportclub Enschede 1-1 (0-0)
80. Abou-Mohammed 0-1, 85. Harberink 1-1