SVZW – Deto 2-0 (1-0) – Analyse door Berthil ter Avest

Geplaatst op 12 februari 2011 door   ·   Geen reacties

Het was vandaag wel duidelijk dat SVZW de betere ploeg heeft. Met Marnix Smit en Parnela hebben ze een centrum dat rust uitstraalt. SVZW probeerde ook op te bouwen en wist Deto de eerste helft op de eigen speelhelft vast te zetten. Gert-Jan Tamerus is erg balvast waardoor er telkens spelers konden bijsluiten. Deto moest het toch meer van de counter hebben. Na de 1-0 uit een strafschop leek Deto te hopen op een bevlieging van Ferdy ter Avest of Wout Weghorst.

De tweede helft vond ik Deto iets beter spelen. Ze zetten meer druk waardoor SVZW veelvuldig balverlies leed. De wedstrijd werd ook grimmiger, doordat er meer duels waren dan voor rust. Deto kreeg wat kleine kansen, maar werd niet echt gevaarlijk. Het was geen echt hoogstaande wedstrijd maar SVZW was wel duidelijk beter. Na de 2-0 was de wedstrijd gespeeld en het geloof bij Deto verdwenen. Daardoor kon SVZW de wedstrijd eenvoudig uitspelen.

Ik vond het leuk om weer eens te komen kijken bij mijn oude club en heb me vermaakt. Ik geef een 6,5 voor de amusementswaarde. Als man van de wedstrijd kies ik voor Gert-Jan Tamerus die voortdurend aanspeelbaar was en de bal telkens goed bij zich wist te houden. Hij krijgt  tevens een ster, net als Smit in de verdediging en middenvelder Nick de Graaf.

SVZW – Deto 2-0 (1-0)