Donderdag 23 mei 2024
Twentesport

SVZW – Noordwijk 1-6 (1-2) – Analyse door Gerrit Volmer

Geplaatst op 23 april 2012 door   ·   5 Reacties

Ik heb een heel goed Noordwijk en een dramatisch slecht SVZW gezien. Die ploeg lijkt, gezien de manier waarop ze speelden, niet meer te geloven in handhaving. Ik kan niet geloven dat deze ploeg, met goede voetballers als Engbers en Smit zo slecht speelt. Het kan niet zo zijn dat hun niveau in een seizoen zo gedaald is dat ze de Topklasse niet aan kunnen. Trainer Piet de Kruijff gaf aan twee voldoendes gezien te hebben, nou ik zeker niet.

SVZW speelde echt heel slecht. Ik kon geen touw vastknopen aan hun spelsysteem. Er was geen sprake van enige uitstraling of tactiek. Wanneer je een trainer wegstuurt, moet je zorgen voor een vervanger die het beter doet. Het duo wat nu voor de groep staat is er alleen in geslaagd er een grote puinhoop van te maken. SVZW had beter met Haaksbergen kunnen bellen om te vragen of ze Paul Krabbe niet al eerder hadden kunnen krijgen. Ik durf keihard te zeggen dat ik er meer verstand van heb dan Hans Kraay. Wanneer je hem in een interview hoort, dan breekt hij alleen alles af. Nou dat kan ik dus ook wel even doen. Hij wil blijkbaar niet meer voor de camera komen om zaken uit te leggen, daar zie je hem alleen als het wel goed gaat.

Duidelijk is dat wanneer je een stel goede voetballers hebt, dat nog lang geen goed team is. Je kunt nu zien wat er gebeurt. SVZW vocht voor de laatste kans, maar was voetballend gezien een zeer slecht team en absoluut geen eenheid. Ze staan op het punt te degraderen en moeten nu met de billen bloot. Ik denk dat het einde Topklasse is voor die ploeg.

Als man van de wedstrijd kies ik voor Kogeldans van Noordwijk. Wat amusementswaarde betreft, Noordijk krijgt van mij een zes, wat SVZW liet zien verdient niet meer dan een twee. Vandaag geen sterren, iedereen was even slecht.

SVZW – Noordwijk 1-6 (1-2)
Scoreverloop:
23. Kogeldans 0-1, 29. Kogeldans 0-2, 45+1 J.Kamphuis 1-2, 59. Goncalves 1-3, 63. Leonard 1-4, 69. De Ridder 1-5, 89. Manaputty 1-6
Amusementswaarde: Noordwijk 6, SVZW 2
Man van de Wedstrijd: Kogeldans (Noordwijk)
Sterren: Geen
SVZW: Achterhoek, Van Keulen, De Graaf, Gobel, Mulderije, Smit, Ozcan (31. Ten Hoeve), Engbers, J.Kamphuis, Perik (40. Maris).

Delen is sportief

Reacties (5)

 1. wim says:

  ik denk dat de heer volmer,een tijdje niet meer welkom is bij svzw,hij is in zijn verslag ook alleen maar negatief over svzw…….

 2. Fred says:

  Wim,

  Dus als je negatief bent over SVZW ben je er niet meer welkom?!!! Dan zou Bertus Heutink ook al enige tijd niet meer welkom mogen zijn… Oh wacht. Bertus is geldschieter..

  Het is gewoon dramatisch slecht. Ben zaterdag wezen kijken. 3-5-2 spelen… op papier waarschijnlijk wel. In de praktijk spelen ze met 5 verdedigers. Hopend op een counter. Tenenkrommend. Beleid 0. Volgend seizoen een geweldige selectie, maar ook een geweldig elftal??

  Holtkamp heeft al spijt.. wie nog meer?

 3. hans says:

  fred zou jij niet iets voor svzw willen betekenen,in de tc of voetbalzaken behartigen,jij weet wel hoe het moet????

 4. Fred says:

  Hans, dat zou ik best willen. Tot wie mag ik mij richten?

  Ik constateer en ventileer. Iets met mening en zo. Of mag dat niet Hans?

 5. Rene Waning says:

  Dan nu de feiten. Wesselink haalde in 13 wedstrijden acht punten (0,62 gemiddeld). Kraay in 15 wedstrijden veertien punten (0,93). Kraay doet het dus gewoon duidelijk beter dan Wesselink. Met het gemiddelde van Kraay over 30 wedstrijden was SVZW waarschijnlijk gewoon veilig geweest.
Archief