SVZW – Spakenburg 2-1 (2-0) – Analyse door Edwin Nieland

Geplaatst op 18 maart 2012 door   ·   Geen reacties

Het was een wedstrijd die geen winnaar verdiende. Dat zegt genoeg over de kwaliteit van de wedstrijd. Ik gun SVZW de drie zwaar bevochten punten, op de inzet van die ploeg was niets aan te merken.

Spakenburg kreeg de eerste vijf minuten een drietal mogelijkheden. SVZW had er een. Ik ben er maar eens goed voor gaan zitten, want dat beloofde heel wat. Daarna was het allemaal beduidend minder. Dat had ook met de tactiek van beide ploegen te maken. SVZW speelde allemaal lange ballen richting  Dewi Perik. Spakenburg wist nergens een meerderheid te creëren. Dat had gekund door een individuele actie of door een speler door te schuiven. Dat gebeurde niet en dus ontstonden er overal op het veld koppeltjes die telkens hun eigen gevecht voerden wat uiteindelijk maar saai was. In de 42e minuut maakte Jansen volstrekt onnodig hands na een voorzet van Perik. Hij kreeg rood en SVZW een strafschop, die door Perik benut werd. Kort daarna maakte De Graaf er vanuit een vrije trap 2-0 van. Dat was echt de wedstrijd op zijn kop, van 0-0 in een paar minuten naar 2-0.

De rode kaart maakte uiteindelijk niets uit voor de tactiek, want Spakenburg schoof toch al geen speler door. Gevolg was wel dat de aanvoerder van Spakenburg één tegen één kwam te staan tegenover Perik. Die duels waren misschien nog wel de mooiste van de wedstrijd. In de 52e minuut kwam Spakenburg terug tot 2-1. Vervolgens waren het negen spelers van SVZW die hartstochtelijk verdedigden en twee die probeerden uit te breken en het duel te beslissen.

Gezien de positie waarin SVZW zich bevindt, geef ik die ploeg het voordeel van de twijfel. Een Spakenburg dat op 90% denkt de wedstrijd te kunnen winnen, komt bedrogen uit. Voetballend was het vandaag een vijf, de spanning in de tweede helft een zeven, dus al met al een zes. Als man van de wedstrijd kies ik voor SVZW keeper Achterhoek. Hij had vier of vijf fantastische reddingen en was daarmee mede verantwoordelijk voor de overwinning. Hem wil ik dan ook twee sterren geven. Daarnaast een ster voor Perik.

SVZW – Spakenburg 2-1 (2-0)
Scoreverloop: 42. Perik 1-0 (pen.), 43. De Graaf 2-0, 53. Ignacio 2-1.
Geel: Smit, Ten Hoeve en Mulderije
Rood: 40. Jansen (Spakenburg)