Donderdag 23 mei 2024
Twentesport

SVZW – vv Capelle 1-0 (0-0) – Analyse door Folkert Velten

Geplaatst op 9 april 2012 door   ·   Geen reacties

De wedstrijd was niet echt hoogstaand. De Zwaluwen moesten winnen en je kon merken dat er veel druk op zat. Ze hadden extra zekerheid ingebouwd, door met twee verdedigende middenvelders te spelen. Dat was niet echt nodig, want Capelle speelde met twee spitsen en zonder aanvallende middenvelder. De wedstrijd was erg rommelig en beide ploegen leden veel balverlies.

Al met al was het voor de neutrale toeschouwer een wedstrijd om snel te vergeten, bij De Zwaluwen zullen ze daar vast heel anders over denken, voor hun was het eind goed al goed. Beide ploegen kregen weinig mogelijkheden, de kansen die er waren kwamen ook nog eens allemaal voort uit standaardsituaties en zelfs die waren op een hand te tellen. Het was uiteindelijk Dewi Perik die vijf minuten voor tijd de enige treffer van de wedstrijd voor zijn rekening nam. Een soort kruip door sluip door situatie waarbij hij de bal kreeg, die van zijn schoen leek te springen en hij toch verder kon. Vervolgens schoot hij de bal wel heel knap binnen.

Om zich veilig te spelen, zal het bij SVZW allemaal voetballend wel beter moeten. Het zou nog goed kunnen komen, de ploeg strijd er in elk geval wel voor en de spelers zijn allemaal wel van goede wil. Vandaag was dat voldoende voor een overwinning, al gebied de eerlijkheid wel te zeggen dat het een wedstrijd was die eigenlijk geen winnaar verdiende. SVZW is een ploeg met weinig zelfvertrouwen. Ze knokten vandaag voor de punten en misschien brengt de overwinning ze wat extra vertrouwen.

Ik geef de wedstrijd wat amusementswaarde betreft een vijf. Als man van de wedstrijd kies ik voor doelpuntenmaker Dewi Perik, zijn treffer was cruciaal voor SVZW. Sterren heb ik niet toegekend.

SVZW – vv Capelle 1-0 (0-0)
Scoreverloop:
85. Perik 1-0
Toeschouwers:
400
Amusementswaarde: 5
Man van de wedstrijd: Perik (SVZW)
Sterren: geen
SVZW:
Doorbos, Mulderije, Göbel (87. Van Keulen), De Graaf, Parnela, Altink (68. Oscan), Smit, Engbers, Meijer, Maris (68. Ten Hove), Perik.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief