Zaterdag 20 april 2024

SVZW baalt, want verliest wedstrijd en koppositie in Ede

Geplaatst op 25 januari 2020 door   ·   Geen reacties

WIERDEN/VRIEZENVEEN – Voor koploper SVZW in de eerste klasse was het verlies bij DTS met 2-1 in Ede een bittere pil, want de nederlaag zal hard aankomen bij SVZW, ook de overtuigende winst van WHC zal in Wierden rauw op het dak vallen, want de ploeg is nu lijstaanvoerder af. Doordat ook DFS Opheusden won, staat die club nu potentieel ook boven SVZW, want dat gezelschap heeft twee punten minder en één wedstrijd minder gespeeld.

Op sportpark Het Midden in Vriezenveen speelde DOS’37 gelijk door kort voor tijd gelijk te maken. Vlak voor tijd kreeg de ploeg zelfs de mogelijkheid de volle winst te pakken, want mocht een strafschop nemen. De man met de fluwelen traptechniek faalde evenwel.

DTS Ede-SVZW 2-1 (1-0)
SVZW had in Ede bij DTA weinig te vertellen, want de thuisploeg domineerde van meet af aan, kwam goed uit de winterstop en wil zich bemoeien met de titelstrijd. De meest bepalende speler is Remco Speelziek, die als geboren DTS’er ook voor tal van andere clubs uitkwam. Ook vanmiddag was hij de grote man met beide treffers en beide van grote schoonheid, vooral de tweede, een lob van grote afstand. Dat was tien minuten voor tijd. Hij had zijn eersteling al na de eerste na dik een half uur in de eerste helft gescoord. SVZW kon er weinig tegenover stellen, al redde het aanstormende eigen kweek-talent Josha ter Avest één minuut voor het eindsignaal nog wel de eer voor de Wierdenaren, die blij zullen dat ze in elk geval de eerste periodetitel hebben, die aan het eind van het seizoen promotiekansen biedt.

DOS’37-KHC 1-1 (1-0)
Het was op een druilerig sportpark Het Midden in Vriezenveen ook een wat druilerige voetbalvertoning. Er gebeurde zeker in het eerste bedrijf amper iets, anders dan de goal van de Kamper spitsDurk van der Leest die hiermee een voorzet van Jelle Rupert doeltreffend verlengde. In de tweede helft werd het allemaal iets levendiger, al bleef het niet overhouden war beide teams de goegemeente voorschotelden. Miste voor rust Menno Kamphuid namens de Vriezenveners een aantal kansen, na de thee maakte zijn vervanger Lennert Kikkert er een traditie van. Toch zou het doldwaas einde worden met eerst kort voor tijd toch de gelijkmaker door invaller Martijn Olde Olthof en daarna een penalty voor DOS’37, die de ervaren rot Nick Wennink, overigens geheel in de geest wedstrijd, keurig netjes wist missen.