Vrijdag 29 maart 2024

SVZW doet goede zaken door winst en hulp van DOS’37

Geplaatst op 1 februari 2020 door   ·   Geen reacties

WIERDEN/VRIEZENVEEN – In de thuiswedstrijd tegen DZC’68 had SVZW aan één helft genoeg, want na 45 minuten stond de eindstand van 4-0 al op de borden. Hiermee blijven de Zwaluwen uit Wierden volop in de race om de titel in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal.

De buren van DOS’37 bewezen SVZW bovendien een noaberdienst door in Wezep van hoogvlieger WHC te winnen. Overigens hadden de geel-zwarten uit Vriezenveen deze zege vooral zelf hard nodig om uit de degradatiezone te blijven.

SVZW-DZC’68 4-0 (4-0)
Al in de eerste helft waren de Wierdenaren klaar, want namens de ploeg van Philip Agteres hadden kort na de aftrap Jesper Middelkamp, na een klein half uur Aron Pouls (tweede generatie van talent uit eigen kweek), Bas ter Hogt na het doldraaien van de Doetinchemse verdediging) en tenslotte vlak voor rust via Yessin Maskoul was de pauzestand ook de eindstand. Door de nederlaag blijft DZC’68 op een elfde plek staan. De ploeg van Jos van der Veen, vorig jaar nog oefenmeester van DETO, moet nu met de Doetinchemse brigade degradatie zien te voorkomen. SVZW heeft al een periodetitel op zak, gaat met die zekerheid voor het kampioenschap en staat nu tweede achter Opheusden dat één punt meer heeft én een wedstrijd minder gespeeld.

WHC-DOS’37 0-1 (0-0)
Het was aan de effectiviteit van de Vriezenveners dat ze met 0-1 de volle buit ophaalden in Wezep. WHC was namelijk op bijna alle fronten (behalve dus die ineffectiviteit) de beste ploeg, maar miste aan de lopende band grote kansen. Sargon Gouriye en Maxim van der Meer kregen bijvoorbeeld riante mogelijkheden. Daar moet bij worden gezegd dat keeper Patrick Nitert van DOS’37 weer eens in goeden doen was als groothertog van een onneembare veste. In de omschakeling kreeg ook DOS’37 kansjes, maar veel stelde dat niet voor, al had spits Ronald ter Morsche namens de Vriezenveners de pech dat een vlammende kopbal op de paal belandde. In de tweede helft was het toch de club uit Vriezenveen die de score opende. Het was Lars Kikkert die vanuit een rommelige situatie de 0-1 produceerde. Hij werd er matchwinner mee.