Vrijdag 26 juli 2024

SVZW blijft op titelkoers

Geplaatst op 23 april 2011 door   ·   1 Reactie

WIERDEN – Hoewel SVZW deed wat het moest doen, DVS’33 werd met 3-1 verslagen, was het niet voldoende om al beslag te leggen op de titel. Ook concurrent WHC won haar wedstrijd. Hierdoor blijft het verschil tussen beide ploegen vier punten.

In de eerste helft was DVS de betere ploeg. Toch kwam SVZW op voorsprong. Na een corner kon Gertjan Tamerus kort voor rust de score openen voor de formatie van coach Peter Wesselink (foto).

Na de hervatting bleven de bezoekers aandringen. Vermeend vasthouden van Mulderije werd bestraft met een strafschop. Ali el Haddadi bracht vanaf elf meter beide ploegen weer op gelijke hoogte. Amper zes minuten na de 1-1 kwam SVZW opnieuw op voorsprong. Een vrije trap van De Graaf belandde tegen de paal, waarna Tamerus van dichtbij de 2-1 kon scoren.

Een kwartier voor tijd zorgde Omar Kavak voor de definitieve beslissing. Na een overtreding op invaller Dewi Perik, bepaalde Kavak, topscorer van de Hoofdklasse-C, de eindstand vanaf elf meter op 3-1.

Omdat ook WHC wist te winnen, het werd 2-1 tegen de Drachtster Boys, blijft het gat tussen de twee ploegen vier punten. In de volgende speelronde gaat SVZW op bezoek bij WHC in Wezep. De Wierdenaren zijn dan in de wetenschap dat een gelijkspel volstaat om de titel op te eisen.

SVZW – DVS’33 3-1 (1-0)
Scoreverloop:
39. Tamerus 1-0, 50. El Haddadi 1-1 (pen.), 56. Tamerus 2-1, 75. Kavak 3-1 (pen.)
SVZW: Achterhoek, Mulderije, Smit, Parnela, Lamberink, Tamerus, Meijerink, Van Keulen, Maris, Kavak, De Graaf.