Donderdag 13 juni 2024
Twentesport

SVZW-captain Marnix Smit: ‘Dit uitgangspunt is fantastisch’

Geplaatst op 2 april 2011 door   ·   Geen reacties

WIERDEN – De belangrijke overwinning van SVZW op rivaal WHC (1-0) was bepaald niet overtuigend. Niettemin is de Wierdense ploeg nu wel heel dicht bij titel en promotie naar de vurige gewenste topklasse. ‘Dat ziet er inderdaad goed uit’, zei aanvoerder Marnix Smit (foto) na afloop, ‘maar vergis je niet in de laatste vijf wedstrijden. Die zijn met de uitwedstrijd tegen WHC erbij, bepaald niet gemakkelijk. Toch is natuurlijk het uitgangspunt fantastisch.  De vier punten  voorsprong  hebben ze nog zo niet ingehaald.’
Minder tevreden was de oud-prof over het spel van zijn  ploeg. ‘Van onze kant was het niet goed. Het leek wel of we na dat vroege doelpunt niet goed raad wisten met de strategie voor de rest van de wedstrijd. Moesten we die voorsprong vasthouden of moesten we doordrukken. Dat dilemma hing boven ons spel’, aldus Smit. ‘We waren meer bezig met hoe we moesten staan bij balverlies dan met vooruit denken, maar gezien de kansen die WHC kreeg, mogen we niet klagen over de drie punten die we aan deze wedstrijd overhouden’, waarbij ook Smit net als iedereen ter plekke de complimenten uitte aan het adres van zijn geroutineerde doelman Michiel Achterhoek.

SVZW heeft nog twee uitwedstrijden te gaan: tegen Drachtster Boys en WHC en heeft nog drie thuisduels voor de boeg, tegen Putten, DVS en Staphorst. Voor het eerstvolgende duel zijn Tamerus en Van Keulen geschorst. Ze kregen beide vandaag een gele kaart.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief