Woensdag 21 februari 2024
Twentesport

SVZW met bijna-stunt gedegradeerd; DETO leeft nog

Geplaatst op 11 mei 2019 door   ·   5 Reacties

WIERDEN – Wat al lang als een grauwsluier boven Het Lageveld hing is vandaag geschied: SVZW degradeert na één seizoen uit de hoofdklasse. Dat gebeurde formeel door thuis te verliezen, al had er vanmiddag meer ingezeten tegen de titelkandidaat Sparta Nijkerk. SVZW was dicht bij een stunt, maar gaf het in de slotfase weer eens weg. Dat is eigenlijk de samenvatting van een mislukt seizoen..

Het zou Excelsior’31 uit Rijssen een lief ding waard zijn geweest als de Zwaluwen hadden gewonnen, want de ploeg uit Rijssen strijdt duchtig mee om het kampioenschap en won vanmiddag knap in Assen van ACV. Excelsior gaat komende week op bezoek bij de degradant in Wierden

DETO, dat in tegenstelling tot SVZW kans nog wel heeft de degradatiedans te ontspringen, verloor vandaag op eigen veld kansloos van Genemuiden en heeft nog twee finales Volgende week op bezoek bij Flevo Boys en die week erop de vermoedelijk beslissende pot thuis tegen WHC.

SVZW-Sparta Nijkerk 3-4 (2-1)

Twee keer scoorde Frank Smit, eerst in eigen doel en daarna in dat van de gasten. Dat was dus 1-1 voor Smit. Vervolgens zorgde Yessin Maskoul er met een balletje voor dat de Wierdenaren met een onverwachte 2-1 voorsprong gingen rusten. Een sensatie hing in de lucht, maar een kwartier in de tweede helft trok Janic Makizodila namens de gasten de boel gelijk, maar wederom was het Maskoul die met de 3-2 opnieuw sensatie in de lucht bracht. Sparta had nog een kwartier om in de titelrace te blijven en SVZW te laten degraderen. De druk er groot en Jesse Buitenhuis scoorde 3-3. De druk werd nog groter en Justin van Groen zorgde zowaar voor de 3-4, wat mogelijk net die twee punten meer zijn die de Nijkerkers kampioen maken.

DETO-Genemuiden 0-2 (0-2)
De overwinning van de bezoekers was verdiend, want de ploeg uit de Kop van Overijssel combineerde makkelijker en speelde dominant. Op het half uur scoorde Jan Hooiveld, eigenlijk zijn tweede, maar de eerste werd wegens buitenspel afgekeurd. Kort daarna was het Dirk die de tweede treffer van Genemuiden op zijn conto kreeg. DETO mocht een paar keer steken, maar bezeerde niet. Het gaat in de laatste wedstrijden hyperspannend worden. De club uit Vriezenveen moet punten halen, volgende week bij Flevo Boys en een week later op de laatste speeldag dus op eigen veld een zinderende alles-of-niks-ontmoeting met de Wezep Hattem Combinatie.

ACV-Excelsior’31 0-4 (0-1)
Het was een effectieve zege die Excelsior’31 vanmiddag in Assen boekt op outsider ACV. Het ging gelijk-op, tot Hakim Ezafzafi na twintig minuuten de ban brak en op aangeven Boy Boloerditi raak prikte. Kort na rust gaf Ezafzafi aan en scoorde Boeloerditi. De 0-3 door topscorer Hielke Penterman was de definitieve beslissing en dat Boeloerditi er nog 0-4 van maakte was voor de statistiek. Excelsior’31 zit nog volop in de race om het kampioenschap en moet volgende week in Wierden winnen van het al gedegradeerde SVZW en ontvangt op de laatste dag Flevo Boys dat niks meer hoeft, want nu al veilig is, kortom, een relatief eenvoudig programma. Excelsior’31 moet hopen op een fout van Sparta Nijkerk dat één punt meer heeft.

FOTOGRAFIE: deceptie bij SVZW, dolle vreugde bij Sparta Nijkerk (@Henk Steen)

Delen is sportief

Reacties (5)

 1. Pieter says:

  Het was vanmiddag duidelijk te zien dat Stijn Beverdam op dit moment een veel betere rechtsback is als Mirco Zwiers. Het hele spel van Excelsior is, mede door de trainer, opgehangen aan het opkomen van Zwiers. Dit weet inmiddels elke tegenstander en kan zich daarop moeiteloos instellen. Bij zijn afwezigheid was er veel meer variatie en moest ACV keuzes maken. Hierdoor ontstond er ruimte en kregen de aanvallers eindelijk weer eens kansen. Dit zat er de laatste wedstrijden niet in door het ontelbare balverlies van Zwiers. Hopelijk heeft de trainer voor de komende 2 wedstrijden vanmiddag genoeg gezien.

 2. Emiel says:

  SVZW: met zoveel poen, poen, poen net geen kampioen. Lekker doorgaan met dit wanbeleid. Voor volgend seizoen weer zo’n golddigger gehaald in de persoon van Joran Pot. Gecondoleerd !?

 3. jan says:

  Mooi jullie reacties,/Pieter je moet wat gaan doen bij Excelsior, mensen met “voetbalverstand kunnen ze altijd gebruiken”en niet alleen dom lullen op dit soort sites

  • henk says:

   Om te zien dat Mirco Zwiers een voorspelbare voetballer is, heb je geen voetbalverstand nodig. Alleen jammer dat het toch niet altijd zo wordt gezien in Rijssen. Verdedigend een goede voetballer alleen aanvallend iets minder, dat hebben ook andere tegenstanders in de gaten en dan wordt het spel wel erg voorspelbaar. Mooi om te zien dat een jongen van de club in persoon van Stijn Beverdam deze rol anders invult en ook voor verassing zorgt.

 4. kees says:

  Soms worden dingen bij de club inderdaad anders gezien. Op zich helemaal niet erg. Alleen is er niet veel ruimte voor mensen die anders denken. Mooi voorbeeld hiervan is de (standaard) reactie van Jan hierboven. Niet inhoudelijk reageren, maar mensen met een andere mening gelijk wegzetten als dom en als je toch iets wilt zeggen dan moet je maar “iets bij de club gaan doen” De ergernis druipt er van af.

  Voetbal is een spelletje van iedereen, dus heeft ook iedereen een mening. We hebben niet voor niets 15 miljoen bondscoaches. Laat dat vooral zo blijven, dat houdt het namelijk leuk.
Archief